Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pastebi, jog tiršti kokteiliai dažniau yra ne valgomi, tačiau geriami, tačiau, tai, kada jie bus patiekti, labiau priklauso nuo ingredientų. Taigi, tokie sveiki, maistingi gėrimai drąsiai gali būti vartojami pusryčiams arba vakarienei. Šie kokteiliai ypač puikia tinka tiems, kurie rūpinasi savo kūno formomis, mėgsta eksperimentuoti virtuvėje ar stengiasi praturtinti savo racioną vitaminais.
Kokteilis su bananais ir ananasais
Ingredientai:
- 500 g ananaso;
- 500 g braškių;
- 500 g bananų.
Gaminimas:
1. Bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į trintuvę. Tą patį padarykite ir su braškėmis.
2. Ananasą nulupkite, pašalinkite šerdį, supjaustykite kubeliais ir įdėkite į trintuvę kartu su bananais ir braškėmis. Viską suplakite. Svarbu tai, kad gaminat šį kokteilį, jogurto ar vandens pilti nereikia.
Kriaušių ir špinatų kokteilis
Ingredientai:
- 2 kriaušės;
- 2 saujos špinatų lapelių.
Gaminimas:
Kriaušes supjaustykite, pašalinkite šerdį ir suplakite su špinatais. Norėdami kitokio skonio, vietoje jų taip pat galite naudoti bananus arba žaliąsias vynuoges.
Jogurto ir mėlynių kokteilis
Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. cukraus (galite keisti medumi, klevų ar agavos sirupu);
- 1,5 stiklinės mėlynių;
- 200 g natūralaus jogurto;
- 1 stiklinės ledukų;
- 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.
Gaminimas:
Į trintuvą supilkite jogurtą, vanilinį cukrų, ledo kubelius ir viską gerai išmaišykite. Išplakę masę, sudėkite mėlynes ir dar paplakite apie kelias minutes. Vėliau supilstykite į stiklines ir mėgaukitės.