1. Cukrų ir kiaušinius lengvai išplakite šluotele. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Sutarkuokite karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašinkite kelis lašus ekstrakto. Arba jei neturite, tai praleiskite šį žingsnį.
2. Tuomet suberkite varškę ir gerai viską išmaišykite. Tešla yra skysta.
3. Kepimo indą arba kepimo indelius ištepkite sviestu. Ir supilkite tešlą.
4. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Apskrudęs paviršius tik prideda skonio.
Švedai valgo su plakta grietinėle ir braškių uogiene. Bet puikiai tinka ir lietuviškas variantas – grietinė + mėgstama uogienė.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Gilią kepimo formą (aš naudoju keramikinę didelę stačiakampę) ištepkite sviestu, dugną ir kraštus pabarstykite džiūvėsėliais.
2. Baltymus plakite tol, kol suputos. Tada visą laiką plakant pamažu berkite po šaukštą cukraus. Sekančią porciją cukraus dėkite tik kai pirmoji bus visiškai ištirpusi. Plakite apie 7–8 minutes, kol baltymai bus standūs ir blizgantys.
3. Varškę sumaišykite su kiaušinio tryniais, manų kruopomis ir druska, supilkite pieną, vanilę ir tirpintą sviestą. Išmaišykite. Tada po šaukštą atsargiai į masę įmaišykite plaktus baltymus.
4. Masę sudėkite į paruoštą kepimo indą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 40–50 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
5. Patiekite šiltą su grietine, uogomis arba mėgstama uogiene.
- Kiaušinį įmuškite į dubenį. Supilkite kefyrą, viską gerai suplakite.
- Sukrėskite kreminę varškę, suberkite maltą vanilę, pagal skonį įberkite cukraus, druskos. Masę gerai ištrinkite mediniu šaukštu.
- Maišydami po šaukštą berkite miltus, išsukite tirštą tešlą. Jeigu ji skystoka, įpilkite dar šiek tiek kefyro.
- Pasirinktą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš varškės masės joje suformuokite apvalius blynus.
- Šaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
- Ištraukę skardą iš orkaitės, blynelius medine mentele atsargiai apverskite ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite, kol viršus pagels.
- Dar šiltus blynus tiekite su mėgstamomis trintomis uogomis.
- Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą.
- Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius.
- Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
- Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
- Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos.
- Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite.
- Patiekite su saldžiais priedais (pvz., uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (pvz., grietinėlės ir spirgučių padažu ar grietine).
- Įberkite miltus į dubenį, įmuškite kiaušinius.
- Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį.
- Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Aliejų įpilkite į šią masę ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite žalių lašinių gabalėlį ir ištepkite jais keptuvę; galima keptuvę ištepti ir aliejumi.
- Į varškę įdėkite vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono.
- Įdarą įvyniokite į lietinį ir pakepinkite keptuvėje, kad sušiltų.
Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)
- Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaišykite.
- Dėkite į keptuvę (be aliejaus), formuokite mažus blyniukus ir kepkite ant nedidelės ugnies.
- Patiekite su jogurtu ir uogiene.
Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI
- Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.
- Įminkykite miltus.
- Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose.
- Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek priplokite prie dugno.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių, kol varškėtukai ims švelniai ruduoti.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską.
- Viską išmaišykite, padalinkite į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius.
- Trumpai apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
- Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėkite varškėčius, o skardą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkite 5 min.
- Varškėčius patiekite su uogiene ir grietine.
Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas
- Varškę sutrinkite virtuviniu trintuvu, kad taptų lygia, vientisa mase.
- Bananus taip pat sutrinkite.
- Varškę suplakite su kiaušiniais ir cukrumi, įmaišykite bananus, pudingo miltelius.
- Viską gerai išmaišykite.
- Varškės masę sukrėskite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
- Apkepą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~35–40 min., kol gražiai paruduos ir patikrinus mediniu iešmeliu nebelips.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė).
- Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite.
- Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir iškepkite.
- Patiekite su jogurtu, mėgstama uogiene ir pan.
TAIP PAT SKAITYKITE: Nidos receptas: saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis