„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vasaros belaukiant: uogų ir maskarponės desertas per 15 minučių

Jei nekantriai dirsčiojate tai į saulę, tai į termometrą ir ilgitės atostogaujančio miesto atmosferos, tai turime deserto receptą kaip tik jums.
Uogų desertas.
Uogų desertas. / Fotolia nuotr.

Tam, kad tos kelios dienos neprailgtų, prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič siūlo greitai paruošiamą saldžių uogų malonumą:

Jums reikės:

  • lavašo duonos,
  • 4 kupinų šaukštų maskarponės sūrio,
  • 5 šaukštų rudojo cukraus,
  • 1,5 puodelio plaktos grietinėlės,
  • 1 stiklinės trintų aviečių,
  • aviečių, šilauogių,
  • miltelinio cukraus.

Gaminimas:

  1. Visų pirma, paruoškite valgomus krepšelius, kurie atstos tradicinį vaflį. Naudodami nedidelę stiklinę, įsprauskite kvadratėliais supjaustytą lavašo duoną į kietas keksiukų formas.
  2. Skardą su lavašo „puodeliais“ dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 9 minutes, kol lavašas parusvės ir taps traškus.
  3. N.Juchnevič deserto pagrindui paruošti pataria plaktuvu sumaišyti maskarponės sūrį su ruduoju cukrumi.
  4. Vientisą purų plakinį papildykite atvėsinta plakta grietinėle ir stikline trintų aviečių. Ingredientus gerai sumaišykite, kol kremas įgaus tolygią spalvą.
  5. Užpildykite iškeptus krepšelius paruoštu saldėsiu. Desertą gausiai papuoškite sveikomis avietėmis ir šilauogėmis, o paviršių dar pabarstykite milteliniu cukrumi.

Nepamirškite, mėgaudamiesi šiuo uogų desertu galvoti apie su kiekvienu kąsniu vis labiau artėjančią vasarą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs