Nors šiuo metu paskanauti varlių šlaunelių galima daugelyje Prancūzijos restoranų, kalbant apie namų virtuvę, toks delikatesas gaminamas ne kasdien. Visgi, jei jau nusprendžiama patiekalą ruošti, dažniausiai prisimenamas klasikinis receptas.
Išbandyti jį siūlome ir jums. Jis puikiai tiks vasaros vakarienei ir patiks tiems, kas negali gyventi be grilio.
Grilintoms varlių šlaunelėms reikės:
- 12 vnt. varlių šlaunelių (rinkitės nedideles);
- 3 skiltelių česnako;
- 1 citrinos;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a. š. šviežio čiobrelio lapelių (jei naudosite džiovintus, užteks ir 0,5 a. š.);
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Mėgstamų šviežių arba grilinimui tinkamų daržovių;
- Smulkintų petražolių papuošimui.
Gaminame:
Pasiruošiame marinatą. Susmulkinkite česnaką ir sudėkite jį į dubenį. Ten pat supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę, druską ir pipirus bei gerai viską išmaišykite.
Nuplaukite ir nusausinkite varlių šlauneles, jei reikia, pašalinkite odą nuo jų. Sudėkite varlių šlauneles į marinatą, gerai išmaišykite, kad visos šlaunelės būtų padengtos marinatu. Uždenkite dubenį ir palikite marinuotis šaldytuve bent valandai, o geriausia – per naktį, kad skoniai visiškai įsigertų.
Lietuvoje šviežių varlių šlaunelių neįsigysite. Dažniausiai jos bus šaldytos. Todėl prieš kepimą išimkite varlių šlauneles iš šaldytuvo ar šaldiklio ir leiskite joms pasiekti kambario temperatūrą.
Varlių šlauneles kepkite apie 3–4 minutes iš abiejų pusių, arba kol jos pasieks auksinę spalvą ir visiškai iškeps. Kepamas šlauneles galite patepti marinatu, kad jos išliktų sultingos ir aromatingos.
Iškeptas varlių šlauneles patiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis ir apšlakstę citrinos sultimis. Patiekite kartu su mėgstamomis šviežiomis arba grilintomis daržovėmis.