Vasaros nestandartas: „Kaskasakè“ – nekukliai geras azijietiško maisto taškas sostinėje

Vasarą, kai rytai ankstyvi, vakarai ilgi, o progų valgyti ne namie – apstu, geras metas aplankyti tas maisto vietas, kuriose dar nebuvote. Ir nebūtinai tik naujai atsidariusias ar įgrisusias tinklines, bet ir veikiančias kelerius metus, tačiau gal iki šiol buvusias „ne pakeliui“, dar geriau – įdomias, nestandartines. Kiekvieną vasaros penktadienį 15min rekomenduoja po vieną įdomią, savo išskirtinį veidą turinčią vietą, aplankykite!
Restorano „Kaskasakè“ patiekalas
Restorano „Kaskasakè“ patiekalas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Neteisūs tie, kas burba, jog sostinėje vis dar skurdus rytietiško maisto pasirinkimas. Ir kiek nuobodoki neburbantys, bet trinantys tuos pačius kinų restoranus Algirdo ir gretimose gatvėse. Jau porą metų Vilniuje galima jausti tikrą Azijos įkvėpto maisto vietų sujudimą. O dar maloniau, kad daugelis tų vietų nėra pompastiškos savo interjerais, bet puikios pirmiausia dėl ruošiamo maisto.

Vienas iš naujesnių narių šioje „šeimoje“ – kiek mažiau kaip prieš porą mėnesių po „Uptown Bazaar“ stogu Kauno gatvėje įsikūręs „Kaskasakè“, sudominantis jau savo pavadinimu: ar tai kažkas japoniško, ar žaidimas klausimu „Kas-ką-sakė?“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restoranas „Kaskasakè“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restoranas „Kaskasakè“

Pradėkime nuo to, kad šią nedidukę vietą įkūrė gerai žinomas kelių restoranų Vilniuje savininkų duetas – šefas Egidijus Lapinskas ir gėrimų žinovas Arminas Darasevičius. 15min kiek anksčiau rašė apie šių maisto industrijos senbuvių valdomus vyninę „Soom“ ir sušių restoraną „Rise“. Būtent paprastesne, demokratiškesne pastarojo versija iš dalies būtų galima vadinti naujoką „Kaskasakè“, pasitinkantį gana kukliu fasadu, bet tikrai nekukliai geru maistu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restoranas „Kaskasakè“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restoranas „Kaskasakè“

Čia siūlomas maistas nėra griežtai japoniškas – „Kaskasakè“ virtuvėje dirbantis šefas Maksimas pasakoja, jog tiksliau būtų sakyti, kad tai patiekalai, surinkti iš įvairių Azijos regiono vietų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Miso sriuba restorane „Kaskasakè“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Miso sriuba restorane „Kaskasakè“

„Kaskasakè“ darsyk pasitvirtina taisyklė, jog gero, šviežio maisto vietose meniu nėra didelis (tiesa, šefas patikslina, jog netrukus jis beveik dvigubai išsiplės). Čia jį sudaro kelios kategorijos: sąrašą pradeda užkandžiai, tokie kaip edamame pupelės, daržovės tempuroje, poros rūšių temarizushi (ryžių kukuliai su priedais), yra ir salotų, žinoma, miso sriubos. Meniu tęsia ryžių popieriaus suktinukai su įvairiais įdarais, o pabaigia kelių rūšių donburi (tai ryžių dubenėlis su nuostabiausiais priedais – pagal pasirinkimą, vištiena, krevetėmis, tunu – ant viršaus). Beje, maždaug pusė patiekalų pažymėti „v“ raide, o tai reiškia, jog tinka veganams.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ meniu
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ meniu

Toks yra įprastas meniu, tačiau kiekvieną darbo dieną „Kaskasakè“ šefas svečiams siūlo pietų duetą – miso sriubos ir ką nors specialaus, pagaminto išskirtinai tai dienai. Kaip ir tų pačių savininkų sušių restorane „Rise“, taip ir „Kaskasakè“ visi padažai gaminami čia pat vietoje, žuvis, jūros gėrybės atkeliauja kuo šviežesni, todėl ir dienos meniu formuojamas priklausomai nuo to, kas šviežio atkeliavo į virtuvę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ dienos pietų pasiūlymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ dienos pietų pasiūlymas

Šefas Maksimas prisipažįsta, jog svečiams tenka nemažai aiškinti, kas slepiasi po vienu ar kitu pavadinimu, tačiau, atrodo, jo tas nevargina. Dar iki naujosios vietos atidarymo visus metus Maksimui teko darbuotis „Rise“, kur vienu metu jis sugebėdavo formuoti sušius ir bendrauti su prie baro prisėdusiais nuolatiniais lankytojais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ šefas Maksimas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ šefas Maksimas

Japoniška maniera linktelėjimu už pagyras maistui dėkojantis „Kaskasakè“ maisto meistras šypsosi, paklaustas, ar dažnai susiduria su lietuvišku stereotipu, esą rytietiškas maistas „ne itin pasotinantis“. Taip, sako jis, vis dar pasitaiko. Štai kodėl kartais svečius jis net perspėja, jog pavyzdžiui, donburi dubenėlis bus TIKRAI sotus patiekalas, o ne šiaip lengva užkandėlė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ patiekalas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ patiekalas

Desertų „Kaskasakè“ šiuo metu nerasite, jų teks dairytis pas gausius kaimynus „Uptown Bazaar“, o jei norėsite atsigerti ko gaivaus, rasite, pavyzdžiui, idealiai prie šios vietos koncepcijos priderinto limonado, paruošto matchos (žaliosios japoniškos arbatos) pagrindu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gėrimų šaldytuvas restorane „Kaskasakè“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gėrimų šaldytuvas restorane „Kaskasakè“

Nemažai vaikų visai mielai šlamščia sušius, bet jiems turėtų patikti ir „Kaskasakè“, nors sušių čia būna tik retkarčiais – ryžių kukuliai, suktinukai irgi smagiai atrodo, yra puikaus skonio, o dar ir labai švieži, patogiai valgomi. Neatsitiktinai savaitgaliais „Kaskasakè“ pietauja jaunos šeimos su nedidukais vaikais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ patiekalas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano „Kaskasakè“ patiekalas

Ką tik grįžote iš atostogų Azijoje, gal joms dar tik ruošiatės ar šiaip norite skaniai papietauti/pavakarieniauti? „Kaskasakè“ tikrai ta vieta, kurią būtina aplankyti ir įvertinti.

  • Adresas: Kauno g. 16 („Uptown Bazaar“), Vilnius
  • Darbo laikas: I–VI 11–20 val., VII 11–18 val.
  • Daugiau informacijos ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis