„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vasaros nestandartas: natūraliems ingredientams ištikimi „Tie kepėjai“ vilioja skaniausiais desertais

Vasarą, kai rytai ankstyvi, vakarai ilgi, o progų valgyti ne namie – apstu, geras metas aplankyti tas maisto vietas, kuriose dar nebuvote. Ir nebūtinai tik naujai atsidariusias ar įgrisusias tinklines, bet ir veikiančias kelerius metus, tačiau gal iki šiol buvusias „ne pakeliui“, dar geriau – įdomias, nestandartines. Vasaros penktadieniais 15min rekomenduoja po vieną įdomią, savo išskirtinį veidą turinčią vietą, aplankykite!
Laura Donėlė
Laura Donėlė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nesvarbu, šviečia saulė, lyja ar drebia šlapdriba, negalintys be saldumynų mėgaujasi jais visada. O vasarą progų skanauti desertų daug, mat įvairiausių švenčių – nuo krikštynų iki vestuvių – gausu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“

Kaip tik vasarą, kai daugelis atostogaujame, pramogaujame ir švenčiame – pats darbymetis desertų studijoje „Tie kepėjai“. Įdomu, jog šiltaisiais mėnesiais čia ne tik kepami tortai, keksiukai ir sausainiai, bet ir gimsta idėjos būsimoms žiemos šventėms. Taip, dar liepą, kai svečiavomės saulės ir orkaičių prikaitintoje studijoje, jos įkūrėja Laura Donėlė mintimis jau buvo šaltajame sezone.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Donėlė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Donėlė

Mažytę „Tie kepėjai“ studiją-parduotuvę Tilto gatvėje Vilniuje žino nemažai žmonių ir ypač tie, kas kada nors leidosi į skaniausio, gražiausio torto ar kito šventinio deserto paieškas. Ši vieta garsėja skaniais, kokybiškais, tik iš natūralių ingredientų pagamintais skanėstais, kurie dekoruoti subtiliai ar net minimalistiškai. Jokių neoninių glajų ar nuo torto žvelgiančio žmogaus-voro čia neišvysite.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“

Teisę studijavusi, tačiau labai greitai į kepinių pasaulį panirusi L.Donėlė studiją „Tie kepėjai“ įkūrė dar gerokai iki dabartinio desertinių bumo. Porą metų turėjusi tik kepyklą ir vykdžiusi užsakymus, pagaliau ji rado patalpas, apie kokias svajojo: Vilniaus centre esančias, nedideles, jaukias, turinčias savo aurą, kur telpa ir kepykla, ir prekystalis, ir staliukas tiems, kas užsinori čia, vietoje, išgerti kavos su saldumynu.

„Turint tokį verslą kaip šis, labai svarbus kontaktas, grįžtamasis ryšys, todėl labai norėjau vietos, kur susitiktume su desertus užsakiusiu žmogumi, kur galėtų užsukti bet kas, užsinorėjęs saldumyno“, – savo studija Tilto gatvėje (beje, anksčiau besivadinusioje Kiaulių!) džiaugiasi Laura.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Keksiukai desertų studijoje „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Keksiukai desertų studijoje „Tie kepėjai“

Ji pasakoja, jog prieš aštuonerius metus „Tie kepėjai“ prasidėjo nuo keksiukų, tačiau kepinių asortimentas stipriai išsiplėtė – dabar šaldytuve pūpso ir tortai, stiklo induose sugulę įvairiausi sausainiai, labai populiarūs natūralios rusvos spalvos (o ne vaivorykšte šviečiantys) macarons sausainiai, morengai, zefyrai, maišeliuose supilstyta naminė granola, sviestiniuose popierėliuose smaližių laukia karamelės, o stiklainėliuose – džemas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“

„Tų kepėjų“ įkūrėja per savo studijos gyvavimo metus girdėjo pačių įvairiausių pageidavimų, tačiau savo kelio dėl madingų takelių nemetė – jai labai svarbu natūralūs, kokybiški ingredientai, sezoniškumas ir estetinė linija, kurią nuolatiniai pirkėjai jau atpažįsta. Laura pasakoja, jog kai kurias šeimas „Tų kepėjų“ desertai lydi per visas šventes – nuo vestuvių iki vaikų krikštynų ir gimtadienių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“

Paklausta, kiek paiso sveikuoliškų ar tam tikrus ingredientus eliminuojančių tendencijų, Laura sako, jog į jas atsižvelgia – štai neseniai iškepė šokoladinius sausainius be glitimo, kurie niekuo nenusileidžia įprastiems. Ji nuolat domisi naujais receptais, mokymais, semiasi idėjų kelionėse, tačiau čia pat juokiasi, jog kai kurių desertų jau nebepavyktų atsisakyti ar pakeisti kitais, mat nuolatiniai pirkėjai to tiesiog neleistų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“

„Tie kepėjai“ dirba tyliai ir nuosekliai, o jų kepinių galima rasti ir kitose vietose, pavyzdžiui, „Huracan Coffee“ tinklo kavinėse, ledainėje „Ice Dunes“ Vilniuje. Tačiau jei norite pamatyti viską, ką „Tie kepėjai“ iškepė, būtinai užsukite į jų studiją – čia net teks pasukti galvą, kurį desertą rinktis, nes norėsis visko. Pagaliau, rinkitės ne vieną ir pasilepinkite – vasara vis dar tęsiasi, o savaitgalis jau čia pat.

Adresas: Tilto g. 6, Vilnius

Darbo laikas: I-V 12-18, VI 10-15 val.

Daugiau informacijos ČIA

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studija „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studija „Tie kepėjai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs