Vasaros pietums ar vakarienei – tuno, makaronų ir daržovių mišrainė

Makaronų salotos gelbsti tada, kai norisi šalto patiekalo, bet ir sotumo. Jų duetas su tunu – daugelio pamėgta klasika, tačiau vasarą į kompaniją prijunkime ir daržoves. Bus ir skanu, ir spalvinga, ir maistinga.
Makaronų mišrainė su daržovėmis
Makaronų mišrainė su daržovėmis / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g trumpų makaronų;
  • nedidelė skardinė konservuoto tuno aliejuje, nusunkto;
  • 2 gerai prinokę ne itin sultingi pomidorai;
  • 1 agurkas;
  • 1 maža saldžioji paprika;
  • 1 nedidelis arba 0,5 didelio raudonojo svogūno;
  • šviežių bazilikų lapelių;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, nusunkite ir perpilkite šaltu vandeniu bei palikite nuvarvėti.

2. Agurką supjaustykite griežinėliais, pomidorus skiltelėmis, papriką juostelėmis, o svogūną pusžiedžiais. Baziliko lapelius stambiai suplėšykite. Tuną pasmulkinkite šakute.

3. Į nemažą dubenį berkite makaronus, visas daržoves, baziliko lapelius, įspauskite citrinos sulčių, pilkite aliejaus, berkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta, ir ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis