Vasaros princesės braškės: 10 nekeptų desertų receptų

Kiekvienais metais su nekantrumu laukiame pirmųjų braškių. Yra ir tokių, kurie laukia ne šiaip braškių, bet išskirtinai lietuviškų uogų (o gal net gražuolių iš mamos ar močiutės sodo). Faktas kaip blynas: braškė – tikra vasaros uogų karalienė, o dabar jau galime jomis mėgautis pilna burna. Kai atsivalgysite niekuo nepagardintų, imkitės desertų – siūlome jums visą dešimtuką!
Ledų desertas su braškėmis
Ledų desertas su braškėmis / Vida Press nuotr.
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 119
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti
Baltojo šokolado pudingas su braškėmis
Receptas: Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.3 / 27
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 115.00 g (baltojo)
Sviestas: 115.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Likeris: 60.00 g (kreminio kavos)
Grietinėlė: 250.00 g (riebios)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Džemas: 200.00 g (tiršto braškių)
Juodasis šokoladas: 1.00 vnt. (gabalėlis - patiekimui)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių - patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Baltąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, patikrindami kas pusę minutės ir pamaišydami, kol gausite vientisą masę. Neperkaitinkite. Atidėkite į šalį.
  2. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
  3. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, suberkite miltelinį cukrų ir supilkite kreminį kavos likerį (jei norite, galite jį pakeisti kitu mėgstamu likeriu ar vietoje alkoholio naudoti saldų sutirštintą pieną). Plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos tirštos masės.
  4. Vidutinio dydžio puode užvirkite vandenį. Ant jo dėkite kitą mažesnį puodą ar didesnį dubenėlį (padarykite „garų vonelę“) ir į jį supilkite išplaktą kiaušinių, miltelinio cukraus ir likerio masę.
  5. Nuolat maišydami šluotele, kaitinkite kelias minutes, kol masė taps tiršta.
  6. Perpilkite tirštą masę į didelį dubenį. Supilkite tirpinto šokolado ir sviesto masę. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos ir atvėsinkite.
  7. Riebią grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
  8. Dar kitame inde elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki minkštų putų. Palaipsniui berdami cukrų, plakite toliau, kol gausite standžias putas.
  9. Iš pradžių į šokolado masę lengvai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus, tuomet – plaktą grietinėlę.
  10. Į norimus indelius ar stiklines dėkite po 2–3 šaukštus tiršto braškių džemo.
  11. Ant viršaus paskirstykite paruoštus baltojo šokolado putėsius.
  12. Dėkite į šaldytuvą ir pašaldykite mažiausiai 3 valandas ar per naktį.
  13. Prieš patiekdami, papuoškite smulkintu šokoladu ir mėtų lapeliais.
Suskleisti
Braškių ir bananų ledai
Receptas: Braškių ir bananų ledai
8 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 62
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. ((+1 papuošimui))
Braškės: 2.00 st. ((šaldytų))
Mandarinai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į maisto plaktuvą/trintuvą sudėkite bananus, atšildytas braškes ir išspaustas mandarinų sultis.
  2. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Likusį ½ banano supjaustykite skiltelėmis, jas prilipdykite ant ledų formalių sienelių (kaip kad matoma nuotraukose).
  4. Į ledų formeles supilstykite paruoštą trintą vaisių masę ir dėkite į šaldiklį pernakt arba bent 4–6 val., kol ledai bus visiškai sustingę.
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Braškių ir bananų ledai
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Braškių ir bananų ledai

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Ryžių, ledų ir braškių gardumynas
Receptas: Ryžių, ledų ir braškių gardumynas
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Ledai (plombyras) 60.00 g
Ryžiai: 3.00 valg. š. (šalta ryžių košė)
Braškės: 50.00 g (3 valg. š. su cukrumi trintų braškių)
Kaip gaminti

Sluoksniuokite šias sudedamąsias dalis į desertinį indą ir tiekite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Braškių ir maskarponės desertas
Receptas: Braškių ir maskarponės desertas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 32
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (traškūs)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamoji - kremui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (kremui)
Braškės: 500.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti
  1. Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
  2. Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių. Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo. Ant viršaus suberkite likusias braškes ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Nekeptas braškių tortas
Receptas: Nekeptas braškių tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.4 / 125
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 1.00 vnt. („Damų piršteliai“ - tortinei iškloti)
Kokosų pienas: 400.00 g
Cukrus: 200.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Želatina: 2.00 valg. š. (miltelių)
Braškės: 500.00 g
Želė: 1.00 vnt. (pakelio - braškinės greitai paruošiamos)
Kaip gaminti
  1. Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius.
  2. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti.
  3. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir kelioms minutėms atidėkite.
  4. Maskarponę gerai suplakite su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  5. Įplakite ištirpintą želatiną. Gautą masę supilkite į tortinę, ant sausainių. Kremas skystokas, o sausainiukai lengvi, nenustebkite, jei keli iškils į paviršių.
  6. Braškes supjaustykite taip smulkiai, kaip tik norite.
  7. Suberkite ant pradėjusio stingti kremo. Pastatykite į šaldytuvą galutinai sustingti.
  8. Greitai paruošiamą želė užpilkite verdančiu vandeniu, maišykite, kol ištirpsta. Palikite atvėsti. Supilkite ant braškių. Pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir skanaujame.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Braškių ir kivių desertas su jogurto padažu
Receptas: Braškių ir kivių desertas su jogurto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 26
Receptas
Ingredientai
Braškės: 20.00 vnt.
Kiviai: 4.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 ml (natūralus padažui)
Medus: 2.00 valg. š. (skystas padažui)
Mėtos: 5.00 g (keli lapeliai padažui)
Čiobreliai: 5.00 g (kelios šakelės padažui)
Kaip gaminti

1. Braškes perpjaukite pusiau, jei uogos didelės – į keturias dalis. Kivius nulupkite ir supjaustykite.

2. Smulkiai sukapokite žoleles ir sumaišykite su medumi bei jogurtu. Jei medus sukietėjęs, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Medus suskystės, bet nepraras maistinių savybių.

3. Uogas ir kivius sudėkite į indą, užpilkite jogurto padažu ir atsargiai išmaišykite. Valandą laikykite šaltoje vietoje.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Braškių desertas su vynu, maskarpone ir sausainiais
Receptas: Braškių desertas su vynu, maskarpone ir sausainiais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g
Vynas: 100.00 ml (desertinis)
Braškės: 400.00 g
Grietinėlė: 284.00 ml (plakama)
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba suvyniokite į lininį rankšluostį ir sutrinkite kočėlu (ne visai smulkiai).

2. Trupinius sudėkite į dubenį, apšlakstykite desertiniu vynu, išmaišykite.

3. Į litro talpos indą sudėkite pusę kiekio išmirkusių trupinių, tolygiai paskirstykite.

4. Pusę kiekio braškių su milteliniu cukrumi gerai sutrinkite šakute ir supilkite ant sausainių masės.

5. Maskarponę išsukite, įmaišykite plaktą grietinėlę. Jei mišinys per tirštas, įmaišykite truputį pieno.

6. Ant sausainių ir trintų braškių inde uždėkite pusę maskarponės masės. Taip sluoksniais sudėkite visus mišinius.

7. Ant deserto viršaus uždėkite sveikų arba perpus perpjautų uogų. Laikykitešaldytuve, kol sustings. Patiekti šaltą.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Braškės, marinuotos su TELLICHERRY pipirais, cinamonu ir lengvu balzaminiu actu
Receptas: Braškės, marinuotos su TELLICHERRY pipirais, cinamonu ir lengvu balzaminiu actu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Braškės: 350.00 g
Cinamonas: 2.00 vnt. (SANTA MARIA cinamono žievelių)
Pipirai: 1.00 g (1–2 g SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Balzaminis actas: 200.00 ml
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 150.00 g
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite braškes.
  2. Užvirinkite vandenį, įdėkite į jį cinamono žieveles, suberkite šviežiai maltus pipirus, cukrų ir supilkite balzaminį actą. Virkite tol, kol marinato kiekis sumažės per pusę.
  3. Sudėkite braškes į stiklainį ir supilkite ant jų atvėsintą marinatą.

„Santa Maria“ receptas.

Suskleisti
Braškių šerbetas
Receptas: Braškių šerbetas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Braškės: 800.00 g (šaldytos)
Sultys: 200.00 ml (citrinų)
Apelsinų sirupas: 40.00 ml
Cukrus: 150.00 g
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, supilkite sirupą, cukrų ir plakite iki vientisos masės. Tada supilkite sultis, įmeskite gerą saują ledukų ir plakite, kol masė taps vientisa.

2. Supilkite į plastikinį indą ir kelias valandas laikykite šaldiklyje. Beveik sustingusią masę vėl sukrėskite į plaktuvą ir paplakite. Sudėkite šerbetą į taures, papuoškite braškėmis ir tuoj pat tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų