Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vasaros puikuoliai – želė desertai: paruošti paprasta, tik reikės luktelėti. 10 receptų

Vargu, ar kokiu kitu sezonu, išskyrus vasarą, taip aktyviai gaminami želė desertai. Juk jų žvaigždės – įvairiausios uogos, vaisiai, sultys. Tokiam desertui net nereikia progos. Ja gali tapti savaitgalis, pagaliau – vaikų atostogos. Paprasčiausiam desertui tereikės vos kelių ingredientų, sudėtingesniam – kiek daugiau, o pagaminus beliks apsišarvuoti kantrybe.
Želė tortas
Želė tortas / Vida Press nuotr.
Įvairių uogų želė
Receptas: Įvairių uogų želė
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.0 / 54
Receptas
Ingredientai
Įvairios uogos (avietės, vyšnios, serbentai): 400.00 g
Vynas: 100.00 ml (saldus raudonas)
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 400.00 ml
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Želatina: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite 100 ml vandens. Iš likusio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, ataušinkite.

2. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ir sumaišykite su sirupu ir vynu. Įpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.

3. Į desertinius indelius pridėkite uogų, įpilkite tirpalo, sustingdykite. Prieš patiekdama, puoškite plakta grietinėle, mėtų lapeliais.  

Suskleisti
Gaivi želė
Receptas: Želės saldainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Sultys: 500.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų sulčių (galite perpus maišyti su šviežiai spaustomis greipfrutų sultimis))
Cukrus: 2.00 valg. š.
Želatina: 10.00 g
Kaip gaminti

Želės saldainiai nekaloringi, todėl jais galėsite vaišinti ir tas bičiules, kurios dėl figūros saldėsių paprastai mandagiai atsisako.       

1. Želatiną išbrinkykite nedideliame kiekyje apelsinų sulčių. Likusias sultis su cukrumi pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol šis produktas ištirps.

2. Kai pravės, įmaišykite karšto vandens vonelėje išbrinkytą želatiną. Išpilstykite į formeles ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

3. Išėmusi iš formelių, apibarstykite smulkiu ar milteliniu cukrumi. 

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Naudinga žinoti

Želės saldainius galima stingdyti plastikiniame padėkle nuo pirktinių saldainių.

Suskleisti
Želė su uogomis ir putojančiu vynu
Receptas: Želė su uogomis ir putojančiu vynu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Avietės: 100.00 g
Mėlynės: 100.00 g
Braškės: 100.00 g
Gervuogės: 100.00 g
Želatina: 100.00 g (1 pakelis skirtas 1 l skysčio))
Šeivamedis: (žiedų sirupo, galima pasigaminti patiems arba nusipirkti) 140.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vynas: 400.00 ml (balto putojančio)
Kaip gaminti
  1. Į 4 mažus indelius arba vieną didelį pridėkite uogų ir padėkite į šaldytuvą. Uogos, dubenėliai ir vynas privalo būti šalti, kad stingstant želė liktų burbuliukų ir valgant jie šnypštų burnoje.
  2. Nedideliame kiekyje vandens užmerkite želatiną ir palikite, kad išbrinktų (apie 10 min.).
  3. Išbrinkusią želatiną sudėkite į mažą prikaistuvį, supilkite šeivamedžių sirupą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol želatina visiškai ištirps ir skystis truputį sutirštės.
  4. Tada suberkite cukrų ir, kai jis ištirps, puodą patraukite nuo ugnies. Atvėsinkite.
  5. Putojantį vyną sumaišykite su šeivamedžių ir želatinos tirpalu ir išpilstykite į mažus indelius.
  6. Palikite kelioms valandoms arba per naktį, kad sustingtų. Sustingusį desertą išverskite į lėkšteles (bus lengviau, jei indelį keletui sekundžių įmerksite į karštą vandenį). Labai skanu su plakta grietinėle.
Suskleisti
Vanilinė panna cotta su braškių putėsiais ir braškių žele
Receptas: Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele
3 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.4 / 33
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml (vanilinei „panna cottai“)
Grietinėlė: 350.00 ml (200 – (35–36 % riebumo) - vanilinei „panna cottai“ ir 150 – braškių putėsiams)
Cukrus: 130.00 g (80 - vanilinei „panna cottai“ , 20 - braškių putėsiams ir 30 - braškių želė)
Želatina: 20.00 g (3,5 arbat. š. granulių - vanilinei „panna cottai“ , 4 g (2,5 vnt. želatinos lapelių) - braškių putėsiams ir 5 g (3 lapeliai) - braškių želė)
Vanilė: 1.00 vnt. (0,5 ankšties - vanilinei „panna cottai“)
Braškės: 500.00 g (200 - tyrės - braškių putėsiams ir 300 - tyrės - braškių želė)
Kaip gaminti
  1. Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje).
  2. Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode.
  3. Vanilės ankštis perpjaukite išilgai, iš jos išimkite sėklytes. Sėklytes ir perpjautą vanilės ankštį dėkite į puodą su pieno mišiniu.
  4. Puodą statykite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite beveik iki virimo (jokiu būdu neužvirkite!).
  5. Į įkaitusį mišinį, nuolat maišydami, plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. „Panna cotta“ išpilstoma į stiklines ir dedama į šaldytuvą stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 1 iki 2–3 val.)
  6. Braškių putėsiai: jei braškių tyrę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite  per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  7. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  8. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  9. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  10. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  11. Grietinėlę suplakite iki lengvų, bet gana standžių putų ir atsargiai įmaišykite į braškių mišinį.
  12. Putėsius supilkite ant sustingusios „panna cottos“ ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
  13. Braškių želė: jei braškių želę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  14. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  15. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  16. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  17. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  18. Želę supilkite ant sustingusių putėsių ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Apelsininė želė su agaru
Receptas: Apelsininė želė su agaru
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Sultys: 1.00 l (šviežiai spaustų apelsinų)
Vanduo: 500.00 ml
Rudasis cukrus: 150.00 g
Agaras: 15.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 riekelė)
Kaip gaminti
  1. Puode užvirinkite vandenį, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite.
  2. Kai cukrus ištirps, į puodą iš lėto supilkite agarą.
  3. Kai skystis sutirštės, puodą nuimkite nuo viryklės ir į praaušusią masę supilkite apelsinų sultis.
  4. Į pasirinktą formą supilkite želę, ataušinkite kambaryje ir pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. Norint išversti želę iš indo, jo šildyti nereikia.
  6. Tiesiog pirštais atkabinkite deserto kraštus, indą apverskite ir švelniai krestelėkite.
Suskleisti
Želė desertai
Receptas: Arbūzų želė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 30
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 800.00 g
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Želatina: 1.00 valg. š.
Mėtos: 5.00 vnt. (lapeliai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia, pasirūpinkite želatina: ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui, tačiau per tą laiką kelis kartus ją pamaišykite.

2. Išėmę arbūzo sėklas, supjaustykite jį kubeliais ir sudėkite į indą. Užpilkite citrinos sultimis, suberkite cukrų ir viską sutrinkite trintuvu.

3. Gautą tyrę kiek pakaitinkite, sudėkite želatiną ir kelias minutes pašildykite, tačiau neleiskite užvirti.

4. Masę supilkite į formeles ir palikite kelioms valandoms šaldytuve.

5. Patiekdami želę papuoškite ją mėtų lapeliais.

Suskleisti
Kokosiniai želė gabaliukai
Receptas: Kokosiniai želė gabaliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 750.00 ml (po 250 skirtingo riebumo: 24 proc., 18 proc., 8 proc.)
Cukrus: 3.00 valg. š. (kokosų arba cukranendrių nerafinuoto)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (idealu, jei naudosit žaliosios citrinos (laimo))
Želatina: 20.00 g
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š. (apibarstyti)
Kaip gaminti

Deserto tekstūra ir spalva kiek primena labiau įprastus pieno ar grietinėlės drebučius, bet skonis – kokosinis. Desertą pagaminsite trumpiau nei per pusvalandį, kelias valandas palaikysite šaldytuve ir supjaustę galėsite mėgaustis lengvu skanėstu po sočių savaitgalio pietų.

1. Visų trijų rūšių kokosų pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Ten pat berkite cukrų ir vanilinį cukrų, supilkite žaliųjų citrinų sultis ir kaitindami maišykite, kol įkais, bet neužvirs.

2. Želatiną užmerkite nedideliame kiekyje vandens, kad išbrinktų, o išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Ištirpusią želatiną įmaišykite į karštą kokosų pieno masę. Gerai išmaišykite ir palikite kiek praaušti.

3. Parinkite didesnį indą skysčiui supilti, tokį, kad želė gautųsi apie 1,5 cm storio. Statykite į šaldytuvą per naktį arba bent 3 valandoms sustingti.

4. Atšalusį desertą supjaustykite kvadratėliais, kiekvieną apvoliokite kokosų drožlėmis ir mėgaukitės. Želė laikykite šaldytuve.

Suskleisti
Tortas „Avietinis šerkšnas“
Receptas: Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 22
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Kiaušinio baltymas: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 285.00 g (175 g cukraus miltelių biskvitui, 30 g cukraus miltelių kremui ir 80 g cukraus želė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Migdolų miltai: 175.00 g (biskvitui)
Miltai: 40.00 g (biskvitui)
Sviestas: 28.00 g (tirpinto; biskvitui)
Baltasis šokoladas: 120.00 g (kremui)
Grietinėlė: 300.00 ml (kremui, 30–35 proc. riebumo, padalinkite į dvi dalis: 50 ml ir 250 ml)
Grietinėlės sūris: 150.00 g (kremui)
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š. (kremui)
Kokosų grietinėlė: 30.00 g (kremui)
Želatina: 5.00 g (aviečių želė)
Avietės: 120.00 g (aviečių želė)
Aviečių tyrė: 250.00 g
Kaip gaminti

1. Iškepkite biskvitą: kiaušinius, kvietinius miltus ir cukraus miltelius išplakite iki purumo. Baltymus su žiupsneliu druskos plakite iki standžių putų. Sumaišykite abi mases, suberkite migdolų miltus ir supilkite tirpintą sviestą.

2. Tešlą supilkite į 18 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

3. Paruoškite aviečių želė: želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Aviečių tyrę, avietes ir cukrų pakaitinkite, įmaišykite tirpintą želatiną. Supilstykite į 16 cm skersmens tortinius žiedus ir užšaldykite.

4. Pagaminkite kremą: kokosų grietinėlę sumaišykite su grietinėle (1), supilkite ant šokolado ir pakaitinkite, kol šokoladas ištirps.

 

5. Grietinėlės sūrį išplakite iki purumo, įmaišykite tirpintą šokolado masę ir, galiausiai, išplaktą su cukraus milteliais grietinėlę (2). Suberkite kokosų drožles ir lengvai permaišykite.

6. Surinkite tortą: biskvitą perpjaukite į 4 dalis. Ant pirmojo biskvito tepkite kremą, uždėkite avietinės želė apskritimą ir dar užtepkite šiek tiek kremo, dėkite antrąjį biskvitą, tepkite kremą, tada dėkite trečiąjį biskvitą, tepkite kremu, uždėkite želė sluoksnį, užtepkite šiek tiek kremo ir užklokite ketvirtuoju biskvitu. Tortą aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite kokosų drožlėmis.

7. Palikite šaldytuve subręsti bent porai valandų.

Pastaba: želė sluoksnį galima pakeisti ir šviežiomis avietėmis.

Suskleisti
Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais
Receptas: Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 10 val.
3.3 / 53
Receptas
Ingredientai
Varškė: 600.00 g
Pienas: 400.00 g
Cukrus: 6.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Želė: 4.00 vnt. (4 pakeliai skirtingų spalvų)
Želatina: 20.00 g
Kaip gaminti
  1. Želatiną suberkite į 250 ml pieno ir palikite, kad išbrinktų.
  2. Skirtingų spalvų želė užpilkite karštu vandeniu ir supilstykite į atskiras formas. Atvėsusią sudėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Galite pilti kiek mažiau vandens, kad želė būtų standesnė ir tvirtesnė.
  3. Varškę, cukrų ir likusį pieną sutrinkite iki vientisos masės, taip pat supilkite likusį pieną su išbrinkinta ir ištirpina želatina.
  4. Varškės masę supilkite į formą ir sudėkite sustingusius ir nedideliais kubeliais supjaustytus želė gabaliukus.
  5. Varškės sūrį laikykite 3-4 valandas šaldytuve, kad sustingtų.
Suskleisti
Plokštainis su želė
Receptas: Plokštainis su želė
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.2 / 15
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (tešlai ir 3 valg. š. kremui)
Vanilinis cukrus: 32.00 g (po pakelį (16 g) tešlai ir kremui)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (6 tešlai ir 2 kremui)
Pienas: 500.00 ml (kremui)
Grietinėlė: 125.00 ml (kremui)
Manai: 100.00 g (kremui)
Džemas: 150.00 g (braškių, kremui)
Braškės: 1.00 kg (viršutiniam sluoksniui)
Želė: 2.00 vnt. (2 pakeliai braškių želė, viršutiniam sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tryniais. Sukant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai masė pasidarys vienalytė, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.

2. Paruoštą tešlą sukrėskite į riebalais pateptą skardą aukštais kraštais ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite apie 20 min.

3. Pieną užvirinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite manus, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią košę įmaišykite grietinėlę, trynius, galiausiai – standžiai išplaktus baltymus.

4. Iškepusį tešlos paplotį aptepkite džemu, sukrėskite pieno masę, išlyginkite paviršių ir kepkite maždaug 25 min. Ataušinkite, sudėkite braškes ir užpilkite pradėjusiais stingti drebučiais (juos paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, tik vandens imkite perpus mažiau).

5. Plokštainį bent kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.   

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas