1. Abrikosus su obuolių sultimis pavirkite apie 10 minučių, kol vaisiai suminkštės. Sutrinkite maišikliu, kad gautumėte tyrę.
2. Jogurtą išsukite su citrinų žievelėmis ir smulkintais linų sėmenimis.
3. Ataušusius abrikosus sluoksniuodama sumaišykite su jogurtu. Ant viršaus užberkite žiupsnelį cinamono.
4. Šis desertas suteikia energijos, gerina smegenų veiklą ir virškinimą.
- Želatiną užpilkite 20 ml vandens ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
- Persikus maisto smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su graikišku jogurtu, milteliniu cukrumi ir vanilės ektraktu. Suplakite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų suplakite riebią grietinėlę. Atidėkite į šalį.
- Želatiną ištirpinkite ir plona srovele supilkite į persikų masę, nuolat ją maišydami. Sudėkite suplaktą grietinėlę ir lengvai maišykite.
- Paruoštus putėsius supilkite į stiklines ar kitus pasirinktus indelius. Uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį.
- Puošimui skirtą persiką supjaustykite mažais kubeliais. Želė miltelius užpilkite perpus mažesniu vandens kiekiu nei nurodyta instrukcijose ant pakuotės. Persikų kubelius užberkite ant deserto viršaus, užpilkite šiek tiek atvėsusia želė. Vėl dėkite desertą į šaldytuvą ir palaikykite, kol želė sustings.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai
- Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, kaitinkite apie 5 min.
- Nukaitusi maišykite, kol pieno temperatūra nukris maždaug iki 45 laipsnių.
- Pamatuokite virtuviniu termometru. Tokio prietaiso neturite? Įkiškite į pieną švarų pirštą.
- Jei pavyko jį išlaikyti, kol suskaičiavote iki penkiolikos, temperatūra tinkama.
- 2 šaukštus karšto pieno sumaišykite su jogurtu.
- Mišinį įmaišykite į likusį karštą pieną. Indą uždenkite, suvyniokite į storą šiltą pledą, palikite 6–8 val.
- Gerai išmaišykite.
- Naminį jogurtą ir apelsinų džemą susluoksniuokite į taures.
- Viršų pabarstykite gliaudytomis granatų sėklomis ir sausoje keptuvėje skrudintomis pistacijomis.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant jogurto brandinimo laiko).
- Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps, iš obuolių išsiskirs skystis ir jie suminkštės.
- Atvėsusią obuolių masę po lygiai paskirstykite į du desertinius indelius, ant jos užkrėskite jogurtą, ant viršaus užberkite po kelias perpus perpjautas vynuoges, užberkite po du šaukštus skrudintų migdolų ir dribsnių masės su medumi.
1. Į plaktuvą sudėkite braškes ir vanilę. Plakite kol gausite vientisą masę. Išpilstykite į dvi ilgas ir siauras stiklines.
2. Į švarų plaktuvą supilkite jogurtą, pieną, klevų sirupą ir ledukus, ir plakite, kol gausite tirštą suputojusią masę. Supilkite į tas pačias stiklines, ant braškių masės viršaus. Galite šiek tiek pamaišyti, kad stiklinės atrodytų gražiau, tačiau galite šį menišką „darbą“ palikti kokteilio gėrėjams!
Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir išplakite.
Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir suplakite.
Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir suplakite.
1. Pirmoji diena. Sumaišykite jogurtą ir grūdėtąją varškę, po to įmaišykite ryžių dribsnius. Indą uždenkite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt.
2. Antroji diena. Sumaišykite druską, miltus, sviestą arba aliejų, kukurūzų dribsnius ir lengvai plaktą kiaušinį. Gautą mišinį sukrėskite į iš vakaro pasiruoštą masę ir gerai išsukite. Minklė neturėtų priminti labai tirštos košės, jei pasirodys per tiršta, įpilkite dar truputėlį jogurto arba pieno.
3. Stačiakampę skardą aukštais kraštais išklokite kepimo popieriumi ir ant jo tešlą paskirstykite vienodu sluoksniu.
4. Duonelę kepkite 225 laipsnių orkaitėje 40 minučių – arba tol, kol pluta gražiai paruduos.
5. Leiskite duonutei atvėsti, tada supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Galite patiekti užteptus grūdėtąja varške, papuoštus mėgstamais žalumynais.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
1. Viename inde sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir druską, o kitame išplakite jogurtą su kiaušiniais. Abu mišinius gerai sumaišykite ir palikite apie 10-15 min. pastovėti.
2. Įpilkite aliejų, išmaišykite, dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę. Kai pasirodys burbuliukai, gražiai su mentele apverskite ir dar minutę pakepkite ant labai silpnos ugnies. Skanaus! :)
Recepto autorė Gintarė
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.
2. Kitame dubenyje išplakite pieną, kiaušinius ir jogurtą, taip pat – ištirpintą sviestą. Į mišinį palengva berkite miltus, ir būtinai nuolat maišykite.
3. Blynus kepkite tirpintame svieste, o patiekti tiks pačių mėgstamiausi ingredientai – medus, uogos ar kiti.