Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros pusryčių žvaigždė – jogurtas: nuo gaivių kokteilių iki lengvučių blynelių

Jogurtą mielai valgome visus metus, tačiau būtent vasarą išaušta jo žvaigždės valanda. Juk pabudus šviesų rytą, kai į langus pliekste plieskia saulė, ne visada norisi avižinės košės, kiaušinių ar kitos pusryčių klasikos. O štai jogurtas – kokteiliai, lengvi jo putėsiai, su juo užmaišyti blyneliai – puikūs vasariškų pusryčių variantai. Rinkitės receptą ir bandykite!
Jogurtinis kokteilis su obuolių pyrago prieskoniais
Jogurtinis kokteilis su obuolių pyrago prieskoniais / Vida Press nuotr.
Dietinė abrikosų tyrė su jogurtu ir sėmenimis
Receptas: Dietinė abrikosų tyrė su jogurtu ir sėmenimis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Sultys: 200.00 ml (obuolių)
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnis tarkuotų žievelių)
Linų sėmenys: 20.00 g
Jogurtas: 400.00 ml (tiršto neriebaus)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Abrikosus su obuolių sultimis pavirkite apie 10 minučių, kol vaisiai suminkštės. Sutrinkite maišikliu, kad gautumėte tyrę.

2. Jogurtą išsukite su citrinų žievelėmis ir smulkintais linų sėmenimis.

3. Ataušusius abrikosus sluoksniuodama sumaišykite su jogurtu. Ant viršaus užberkite žiupsnelį cinamono.

4. Šis desertas suteikia energijos, gerina smegenų veiklą ir virškinimą.

Suskleisti
Jogurtiniai persikų putėsiai
Receptas: Jogurtiniai persikų putėsiai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 min.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Persikai: 5.00 vnt. (4-5 prinokę - putėsiams ir 1 - papuošimui)
Jogurtas: 250.00 g (graikiškas natūralus)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ektraktas)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 250.00 g (riebi plakamoji)
Želė: 1.00 vnt. (1 pakelis citrinų arba persikų skonio želės - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Želatiną užpilkite 20 ml vandens ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  2. Persikus maisto smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su graikišku jogurtu, milteliniu cukrumi ir vanilės ektraktu. Suplakite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų suplakite riebią grietinėlę. Atidėkite į šalį.
  4. Želatiną ištirpinkite ir plona srovele supilkite į persikų masę, nuolat ją maišydami. Sudėkite suplaktą grietinėlę ir lengvai maišykite.
  5. Paruoštus putėsius supilkite į stiklines ar kitus pasirinktus indelius. Uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį.
  6. Puošimui skirtą persiką supjaustykite mažais kubeliais. Želė miltelius užpilkite perpus mažesniu vandens kiekiu nei nurodyta instrukcijose ant pakuotės. Persikų kubelius užberkite ant deserto viršaus, užpilkite šiek tiek atvėsusia želė. Vėl dėkite desertą į šaldytuvą ir palaikykite, kol želė sustings. 

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti
Naminis jogurtas su granatais ir pistacijomis
Receptas: Naminis jogurtas su granatais ir pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Granatas: 1.00 vnt. (sunokęs)
Pistacijos: 1.00 st. (saujelė)
Džemas: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Pienas: 1.00 l (3,5 proc. riebumo)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Sėlenos: 2.00 valg. š. (kviečių)
Kaip gaminti
  1. Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, kaitinkite apie 5 min.
  2. Nukaitusi maišykite, kol pieno temperatūra nukris maždaug iki 45 laipsnių.
  3. Pamatuokite virtuviniu termometru. Tokio prietaiso neturite? Įkiškite į pieną švarų pirštą.
  4. Jei pavyko jį išlaikyti, kol suskaičiavote iki penkiolikos, temperatūra tinkama.
  5. 2 šaukštus karšto pieno sumaišykite su jogurtu.
  6. Mišinį įmaišykite į likusį karštą pieną. Indą uždenkite, suvyniokite į storą šiltą pledą, palikite 6–8 val.
  7. Gerai išmaišykite.
  8. Naminį jogurtą ir apelsinų džemą susluoksniuokite į taures.
  9. Viršų pabarstykite gliaudytomis granatų sėklomis ir sausoje keptuvėje skrudintomis pistacijomis.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant jogurto brandinimo laiko).

Suskleisti
Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais
Receptas: Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 200.00 g (graikiško)
Obuoliai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Avižiniai dribsniai: 2.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (drožlių)
Sėlenos: 1.00 valg. š. (kviečių)
Medus: 1.00 valg. š.
Vynuogės: 1.00 sauja
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps, iš obuolių išsiskirs skystis ir jie suminkštės.
  4. Atvėsusią obuolių masę po lygiai paskirstykite į du desertinius indelius, ant jos užkrėskite jogurtą, ant viršaus užberkite po kelias perpus perpjautas vynuoges, užberkite po du šaukštus skrudintų migdolų ir dribsnių masės su medumi.
Suskleisti
 Jogurtinis kokteilis su braškėmis
Receptas: Jogurtinis kokteilis su braškėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 86
Receptas
Ingredientai
Braškės: 125.00 g
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Jogurtas: 0.50 st. (lieso graikiško natūralaus skonio)
Pienas: 1.00 st.
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (arba šiek tiek daugiau, jei mėgstate saldžiau arba jei uogos labai rūgščios)
Ledo kubeliai: 0.50 st.
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite braškes ir vanilę. Plakite kol gausite vientisą masę. Išpilstykite į dvi ilgas ir siauras stiklines.

2. Į švarų plaktuvą supilkite jogurtą, pieną, klevų sirupą ir ledukus, ir plakite, kol gausite tirštą suputojusią masę. Supilkite į tas pačias stiklines, ant braškių masės viršaus. Galite šiek tiek pamaišyti, kad stiklinės atrodytų gražiau, tačiau galite šį menišką „darbą“ palikti kokteilio gėrėjams!

Suskleisti
Jogurtinis kokteilis su obuoliais
Receptas: Jogurtinis obuolių ir bananų kokteilis su cinamonu
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.7 / 21
Receptas
Ingredientai
Obuolių sultys: 0.50 st.
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Bananai: 0.50 vnt.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Jogurtas: 0.75 st. (neriebaus vanilinio)
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir išplakite. 

Suskleisti
Glotnutis
Receptas: Imbiero ir obuolių kokteilis su jogurtu
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli raudoni)
Bananai: 1.00 vnt. (šaldytas)
Pienas: 1.00 st.
Cinamonas: 0.30 arbat. š.
Jogurtas: 0.50 st. (graikiško)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis
Datulės: 1.00 vnt. (galima dėti ir porą arba keisti medumi (pagal skonį))
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir suplakite.

Suskleisti
Jogurtinis kokteilis su obuolių pyrago prieskoniais
Receptas: Obuolių pyrago skonio kokteilis su jogurtu
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (nedideli)
Jogurtas: 180.00 ml (lieso)
Vanduo: 0.50 st.
Imbieras: 2.00 arbat. š.
Kardamonas: 0.30 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir suplakite.

 

Suskleisti
Kokteilis
Receptas: Kivių, obuolių ir braškių kokteilis su jogurtu
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt. (mažas)
Kiviai: 1.00 vnt.
Braškės: 4.00 vnt.
Jogurtas: 0.75 st. (graikiško)
Obuolių sultys: 0.25 l
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir suplakite.

 

Suskleisti
Jogurtinė pusryčių  duonelė  su varške
Receptas: Jogurtinė pusryčių duonelė su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 29
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 350.00 g (mėgstamo)
Varškė: 100.00 g (grūdėtoji)
Dribsniai: 200.00 g (ryžių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g (tirpinto arba alyvuogių aliejaus)
Kukurūzų dribsniai: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Pirmoji diena. Sumaišykite jogurtą ir grūdėtąją varškę, po to įmaišykite ryžių dribsnius. Indą uždenkite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt.

2. Antroji diena. Sumaišykite druską, miltus, sviestą arba aliejų, kukurūzų dribsnius ir lengvai plaktą kiaušinį. Gautą mišinį sukrėskite į iš vakaro pasiruoštą masę ir gerai išsukite. Minklė neturėtų priminti labai tirštos košės, jei pasirodys per tiršta, įpilkite dar truputėlį jogurto arba pieno.

3. Stačiakampę skardą aukštais kraštais išklokite kepimo popieriumi ir ant jo tešlą paskirstykite vienodu sluoksniu.

4. Duonelę kepkite 225 laipsnių orkaitėje 40 minučių – arba tol, kol pluta gražiai paruduos.

5. Leiskite duonutei atvėsti, tada supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Galite patiekti užteptus grūdėtąja varške, papuoštus mėgstamais žalumynais.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

 

Suskleisti
Jogurtiniai blyneliai
Receptas: Jogurtiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 20
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š.
Miltai: 150.00 g (kvietiniai)
Jogurtas: 300.00 g (natūralus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir druską, o kitame išplakite jogurtą su kiaušiniais. Abu mišinius  gerai sumaišykite ir palikite apie 10-15 min. pastovėti.

2. Įpilkite aliejų, išmaišykite, dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę. Kai pasirodys burbuliukai, gražiai su mentele apverskite ir dar minutę pakepkite ant labai silpnos ugnies. Skanaus! :)

Recepto autorė Gintarė

Suskleisti
Jogurtiniai blynai
Receptas: Pusryčių blynai su jogurtu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 71
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 2.00 puodelis
Jogurtas: 3.00 valg. š. (graikiško)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.

2. Kitame dubenyje išplakite pieną, kiaušinius ir jogurtą, taip pat – ištirpintą sviestą. Į mišinį palengva berkite miltus, ir būtinai nuolat maišykite.

3. Blynus kepkite tirpintame svieste, o patiekti tiks pačių mėgstamiausi ingredientai – medus, uogos ar kiti.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais