1. Petražolės
Privalumai: pagrindinis privalumas yra tas, jog ši žolelė didina potenciją ir šalina patinimus. Be to, petražoles reguliariai rekomenduojama vartoti tiems, kas serga cukriniu diabetu. Petražolėse gausu vitamino C, kalio, kalcio, fosforo, cinko, seleno ir flavonoidų, kurie yra puiki profilaktinė priemonė nuo vėžio.
Trūkumai: petražolėmis neturėtų piktnaudžiauti nėščios moterys. Petražolėse gausu folio rūgšties, kuri didina gimdos tonusą. Žinia, kad nėščiosios turėtų vartoti folio rūgštį dar prieš pastojant ir per 12 pirmųjų nėštumo savaičių. Petražoles reikėtų vartoti atsargiai ir tuo atveju, jeigu turite šlapimo pūslės ir inkstų ligų.
Taip pat skaitykite: Prieskonis kuminas padės sudeginti 3 kartus daugiau riebalų
2. Žaliosios salotos
Privalumai: salotose nemažai folio rūgšties ir vitamino C. Norint gauti reikiamą paros normą šių medžiagų, reikia suvalgyti apie 500 g salotų su alyvuogių aliejumi.
Trūkumai: salotų nerekomenduojama valgyti žmonėms, kurie serga pankreatitu (kasos uždegimu), tūlžies pūslės, skrandžio, žarnyno uždegimu, esant inkstų akmenligei.
3. Mėtos
Privalumai: mėtos turi neįtikėtiną savybę atpalaiduoti bei malšinti galvos skausmą. Be to, jas naudinga vartoti žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis – mėtos ramina ir plečia kraujagysles. Moterims naudinga mėtų arbata esant kritinėms dienoms.
Taip pat skaitykite: Gaminame pačios: gaivus tonikas veidui
Trūkumai: nerekomenduojama vartoti, kai kamuoja bronchų spazmai.
4. Česnakų laiškai
Privalumai: česnakų lapuose gausu vitamino C. Tai puiki antibakterinė žolelė, kuri gali būti vartojama kaip profilaktinė aterosklerozės ir peršalimo ligų priemonė.
Trūkumai: nerekomenduojama vartoti sergantiems širdies, inkstų, kepenų ligoms, esant kasos uždegimui, reumatui ir virškinamojo trakto negalavimams.
5. Svogūnų laiškai
Privalumai: žaliuose svogūnuose gausu kalio, kuris būtinas normaliai širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai. Svogūnai, kaip ir česnakų laiškai, yra pagrindinė profilaktinė priemonė nuo aterosklerozės ir peršalimo ligų. Verta žinoti, kad 100 g svogūnų yra vitamino C ir antioksidantų paros norma.
Trūkumai: nerekomenduojama valgyti termiškai neapdorotų svogūnų laiškų esant kasos, tūlžies pūslės, skrandžio bei žarnyno uždegimams.
Taip pat skaitykite: Virtuvės gidas: kam ir kokie prieskoniai labiausiai tinka
6. Krapai
Privalumai: krapai labai vertingi, juose gausu vitamino C, karotino, kalcio, fosforo ir magnio. Reguliariai vartojant krapus, jie gali sumažinti aukštą kraujo spaudimą, sunormalizuoti žarnyno veiklą bei yra itin naudingi mūsų akims ir regėjimui.
Trūkumai: žmonės, turintys žemą kraujo spaudimą, krapus turėtų vartoti saikingai. Priešingu atveju galimas galvos svaigimas ir silpnumas.