„Vegan Pipiro“ receptas: apelsininiai riestainiai su aguonomis

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis!
Tinklaraštininkai ir jų kepti riestainiai
Tinklaraštininkai ir jų kepti riestainiai / Tinklaraštininkų nuotr.

Ingredientai:

  • 2 apelsinai (reikės ir žievelės, ir išspaustų sulčių);
  • 3 puodeliai miltų;
  • 4 valg. šaukšt. aguonų;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 8 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus.

Gaminimas:

1. Į elektrinį plaktuvą ar didelį dubenį beriame nutarkuotas abiejų apelsinų žieveles, miltus, aguonas, cukrų ir išmaišome.

2. Pilame kokoso aliejų ir vėl maišome, kad aliejus gerai pasiskirstytų. Pilame išspaustas apelsinų sultis (idealu, jei jų bus apie puodelį) ir gerai suminkome tešlą.

3. Gautą tešlą padaliname į 16 dalių. Iš kiekvienos jų suvoliojame volelį, o tada sujungiame galus.

4. Suformuotus riestainius sudėliojame ant plačios kepimo popieriumi išklotos skardos.

5. Kepame iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol gražiai paruduos viršus.

6. Atvėsiname ant grotelių ir ragaujame!

Tinklaraštininkų nuotr. /Apelsininiai riestainiai su aguonomis
Tinklaraštininkų nuotr. /Apelsininiai riestainiai su aguonomis

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis