Ingredientai:
- 2 apelsinai (reikės ir žievelės, ir išspaustų sulčių);
- 3 puodeliai miltų;
- 4 valg. šaukšt. aguonų;
- 1/4 puodelio cukraus;
- 8 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus.
Gaminimas:
1. Į elektrinį plaktuvą ar didelį dubenį beriame nutarkuotas abiejų apelsinų žieveles, miltus, aguonas, cukrų ir išmaišome.
2. Pilame kokoso aliejų ir vėl maišome, kad aliejus gerai pasiskirstytų. Pilame išspaustas apelsinų sultis (idealu, jei jų bus apie puodelį) ir gerai suminkome tešlą.
3. Gautą tešlą padaliname į 16 dalių. Iš kiekvienos jų suvoliojame volelį, o tada sujungiame galus.
4. Suformuotus riestainius sudėliojame ant plačios kepimo popieriumi išklotos skardos.
5. Kepame iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol gražiai paruduos viršus.
6. Atvėsiname ant grotelių ir ragaujame!
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram