Ingredientai:
- 3 puodeliai pilno grūdo avižinių dribsnių;
- 120 g veganiško sviesto;
- 2 valg. šaukšt. kokoso pieno tirštosios dalies;
- 1/2 puodelio vandens;
- 2 valg. šaukšt. kepimo miltelių (mes naudojome naminius);
- 3-4 valg. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 20 g juodo šokolado (mes naudojome naminį).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniame smulkintuve.
3. Sumaišykite vandenį, ištirpintą sviestą ir kokoso pieno kietąją dalį.
4. Gautus avižų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska.
5. Sumaišykite sausuosius ingredientus su šlapiaisiais, o tada šaukštu dėliokite gautą tešlą į keksiukų formos duobutes. Į kiekvieną dar įspauskite po šokolado gabalėlį.
6. Kepkite keksiukus apie 15 min., kai iškeps leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram