Ingredientai:
- 100 g rudųjų ar žaliųjų lęšių;
- 3 virti didesni burokėliai;
- 3-4 valg. šaukšt. saulėgrąžų grietinės;
- 2 valg. šaukšt. smulkinto poro;
- 2 valg. šaukšt. smulkintų krapų;
- 1 arbat. šaukšt. maltų pipirų;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos „alpen bergkern“ (ar įprastos druskos);
- (slaptasis ingridientas – žiupsnelis druskos „kala namak“).
Gaminimas:
1. Lęšius išvirkite (jei ant pakuotės nurodyta,kad prieš tai reikia pamirkyti, tą ir padarykite), burokėlius sutarkuokite šiaudeliais,
2. Į indą dėkite lęšius, porus, krapus, druską, pipirus, saulėgrąžų grietinę ir viską gerai išmaišykite
4. Tokio tipo mišrainę galite valgyti iš karto arba laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram