Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vegan Pipiro“ receptas: duonelė su sėklomis (be glitimo)

Duonos ir duonelių receptų tiek, jog naują receptą galima būtų išbandyti kasdien. Šįkart siūlome netradicinį veganišką kepinį – traškią duonelę be glitimo, kuriai naudojami ne kviečių miltai, o taip pat nemažai sėklų. Išsikepkite ir įvertinkite!
Tinklaraštininkai ir jų kepta veganiška duonelė su sėklomis
Tinklaraštininkai ir jų kepta veganiška duonelė su sėklomis / Tinklaraščio nuotr.

Ingredientai:

  • 3 ispaninio šalavijo (chia) „kiaušiniai“ (1 „kiaušinis“ pagaminamas iš 1 šaukšto ispaninio šalavijo (chia) sėklų, sumaišytų su 1/3 puodelio filtruoto vandens, būtina palikti pastovėti, kol išbrinks);
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 puodelis maltų avižinių dribsnių;
  • 1 puodelis maltų neskrudintų grikių;
  • 1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų;
  • 1/4 puodelio moliūgų sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • šlakelis klevų arba agavų sirupo;
  • 1 puodelis filtruoto vandens.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pasigaminkite „kiaušinius“ (žr. prie ingredientų, kaip tą padaryti).

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laispnių temperatūros.

3. Į dubenį berkite maltus avižų dribsnius, maltus grikius, saulėgrąžas, moliūgo sėklas, kepimo miltelius ir druską. Supilkite sirupą, išmaišykite. Supilkite paruoštus „kiaušinius“, kiek daugiau kaip pusę puodelio vandens. Išmaišykite, supilkite likusį vandenį ir darsyk išmaišykite.

4. Gautą masę pilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paskirstykite masę tolygiu sluoksniu, o tada supjaustykite konditeriniu ratuku, kad iškepus būtų lengviau laužyti.

5. Kepkite apie 30 min., o tuomet išimkite iš orkaitės, nuimkite kepimo popierių nuo kepinio dugno ir atvėsinkite ant grotelių.

6. Sulaužykite gabaliukais ir skanaukite su kuo tik norite!

Gaminimo procesą pamatysite trumpame filmuke ČIA

Tinklaraščio nuotr. /Veganiška duonelė su sėklomis
Tinklaraščio nuotr. /Veganiška duonelė su sėklomis

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų