Ingredientai:
- 3 ispaninio šalavijo (chia) „kiaušiniai“ (1 „kiaušinis“ pagaminamas iš 1 šaukšto ispaninio šalavijo (chia) sėklų, sumaišytų su 1/3 puodelio filtruoto vandens, būtina palikti pastovėti, kol išbrinks);
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 puodelis maltų avižinių dribsnių;
- 1 puodelis maltų neskrudintų grikių;
- 1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų;
- 1/4 puodelio moliūgų sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- šlakelis klevų arba agavų sirupo;
- 1 puodelis filtruoto vandens.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasigaminkite „kiaušinius“ (žr. prie ingredientų, kaip tą padaryti).
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laispnių temperatūros.
3. Į dubenį berkite maltus avižų dribsnius, maltus grikius, saulėgrąžas, moliūgo sėklas, kepimo miltelius ir druską. Supilkite sirupą, išmaišykite. Supilkite paruoštus „kiaušinius“, kiek daugiau kaip pusę puodelio vandens. Išmaišykite, supilkite likusį vandenį ir darsyk išmaišykite.
4. Gautą masę pilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paskirstykite masę tolygiu sluoksniu, o tada supjaustykite konditeriniu ratuku, kad iškepus būtų lengviau laužyti.
5. Kepkite apie 30 min., o tuomet išimkite iš orkaitės, nuimkite kepimo popierių nuo kepinio dugno ir atvėsinkite ant grotelių.
6. Sulaužykite gabaliukais ir skanaukite su kuo tik norite!
Gaminimo procesą pamatysite trumpame filmuke ČIA
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram