Ingredientai:
- 0,5 kg moliūgo;
- 250 g žaliųjų lęšių (mirkytų 24 val.);
- 2 arbat. šaukšt. kajeno pipiro;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. pipirų (tinka jų mišinys);
- 1/4 raudonos paprikos;
- ryšelis svogūnų laiškų;
- ryšelis petražolių;
- 1 puodelis duonos trupinių.
papildomai:
- ant grotelių pakepintos duonos;
- pomidorų tyrės
- šiek tiek Pekino kopūsto;
- 1 avokadas, sutrintas;
- 1 pomidoras, supjaustytas griežinėliais;
- rūkytos druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Į smulkintuvą su S formos peiliu berkite lęšius, tarkuotą moliūgą, papriką, žoleles ir prieskonius. Viską susmulkinkite. Į mišinį berkite duonos trupinius ir išmaišykite.
2. Imkite ledams skirtą šaukštą ir formuokite kepsnelius. Iškepkite juos keptuvėje su mažu kiekiu riebalų.
3. Formuokite suvožtinius: imkite duonos riekę, ant jos tepkite pomidorų tyrės, dėkite kopūstą, tada kepsnelį, ant šio – šiek tiek trinto avokado, pomidoro griežinėlį, užberkite druskos, pipirų. Ant viršaus dėkite dar vieną duonos riekelę.
4. Patogiausia valgyti persmeigus visą suvožtinį mediniu pagaliuku.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram