Ingredientai:
- 1 puodelis grikių, kepintų;
- 5 morkos
- 500 g brokolių;
- 5 paprikos (patinkančių spalvų);
- maltų pipirų mišinio;
- druskos (mes naudojome „Alpen bergkern“);
- ekologiško rapsų aliejaus kepimui (tinka ir kitoks);
- pomidorų tyrės, patiekimui.
Gaminimas:
1. Grikius nuplaukite ir išvirkite filtruotame vandenyje (tik nepervirkite!). Mes dažniausiai verdame labai paprastai: suberiame grikius į vandenį, palaukiame, kol pradės stipriai virti, tada išjungiame kaitrą ir paliekame brinkti. Išbrinksta taip, kad nelieka vandens pertekliaus.
2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais.
3. Brokolį nuplaukite ir susmulkinkite (kuo smulkiau).
4. Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek riebalų berkite morkas ir brokolius. Pašildykite kelias minutes, kol pradės minkštėti.
5. Išvirtus grikius sumaišykite su brokoliais, morkomis, pipirais, druska.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.
7. Nupjaukite paprikų viršūnėles kotelio pusėje (to, ką nupjovėte, neišmeskite, bet panaudokite kitiems patiekalams). Iš paprikų vidaus atsargiai išskobkite sėklas.
8. Į paruoštas paprikas pridėkite įdaro ir dėti į kepimo formą. Uždenkite kepimo popieriumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min.
9. Kepimo trukmę reguliuokite patys, mums skaniausia, kai paprika išlieka traški, o ne minkšta. Jei jums patinka minkšta, tada kepkite ilgiau.
10. Galima valgyti tiesiog tokias, nes paprikos nėra sausos, o galima paskaninti pomidorų tyre – kaip jums skaniau.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram