Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vegan Pipiro“ receptas: idealus per karščius avinžirnių humusas

Avinžirniai – unikalus produktas, iš kurio galite pasigaminti kepsnelių, visą kepsnį, humuso ar tiesiog valgyti vienus. Užtepėlė, vadinama humusu labai patogus maistas karštomis dienomis, puikiai tinkantis gaminti sumuštinius, valgyti su daržovėmis ar tiesiog skanauti vieną.
Humusas
Humusas / „Vegan Pipiras“ nuotr.

Ingredientai:

  • 350 g sausų avinžirnių;
  • 1 puodelis filtruoto vandens;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini (kaip jos pasigaminti, skaitykite ČIA);
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojome „Alpen Bergkern“);
  • 1 valg. šaušt. alyvuogių aliejaus;
  • patiekimui: 5 rūšių pipirų mišinio ir alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Avinžirnius užmerkite 24 valandoms, kelis kartus pakeiskite vandenį. Prieš verdant gerai perplaukite, tada berkite į puodą su vandeniu ir išvirkite.

2. Avinžirniams išvirus visus produktus sudėkite į elektrinį trintuvą ir suplakite iki vientisos masės.

3. Patiekdami kaip dažinį su daržovių lazdelėmis, humuso viršų papuoškite aliejumi, išvirtais, bet nesutrintais avinžirniais ir pipirų mišiniu.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Humusas
„Vegan Pipiras“ nuotr./Humusas

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento