Ingredientai:
- 3 puodeliai šviesių speltų miltų;
- 1/2 puodelio ekologiškos natūralios kakavos miltelių;
- 4-6 valg. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus;
- 1 valg. šaukšt. kepimo miltelių;
- 6 valg. šaukšt. avinžirnių nuoviro;
- 6 valg. šaukšt. eko saulėgrąžų aliejaus
- 1/2 ir 1/4 puodelio vandens;
- cukraus pudros arba cukraus, sumalto kavamale, pabarstymui (tačiau galite ir nenaudoti).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi ir kepimo milteliais.
3. Avinžirnių nuovirą sumaišykite su aliejumi ir vandeniu.
4. Sumaišykite sausuosius ir šlapuosius ingredientus ir išminkykite tešlą.
5. Iškočiokite iš tešlos apie iškočioti apie 0,8 cm storio lakštą ir išspauskite norimos formos sausainėlius bei išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
6. Kepkite sausainius apie 20 min., iškepusius atvėsinkite ant grotelių, o tuomet apibarstykite (jei naudojate) cukraus pudra.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram