Ingredientai:
- 1,5 puodelio viso grūdo avižų dribsnių;
- 1 valg. šaukšt. datulių sirupo;
- 1 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojome „Alpen Bergkern“);
- 1,5 puodelio filtruoto vandens;
- 1 puodelis saulėgrąžų;
- 1/4 puodelis rudų linų sėmenų;
- 1/2 puodelis jau maltų rudų linų sėmenų.
Gaminimas:
1. 1 avižų dribsnių puodelį kokteilinėje sumalkite iki miltų.
2. Į dubenį suberkite likusius nemaltus avižų dribsnius, maltus avižų dribsnius, druską, nuplautas saulėgrąžas, linų sėmenis, maltus linų sėmenis. Viską išmaišykite.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
4. Į sausą mišinį supilkite vandenį, sirupą, gerai išmaišykite. Palikite pastovėti 20–30 min.
5. Gautą masę dėkite į kepimo formą (naudokite kvadratinę arba didelę kepimo skardą), paskirstykite, kad būtų vienodo storio, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais (tam, kad iškepus būtų galima lengvai išimti).
6. Kepkite orkaitėje apie 30 min.
7. Atvėsinkite ant grotelių, o tada sulaužykite.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram