Ingredientai:
(recepte minimas puodelis = 250 ml)
- 200 ml avinžirnių skysčio (tai vanduo, kuris lieka išvirus avinžirnius);
- 2 bananai;
- 1/4 puodelio datulių sirupo;
- 2,5 puodelio kokoso drožlių;
- 1/4 puodelio krakmolo (tinka tapijokos, bulvių, kukurūzų);
- 2 valg. šaukšt. konditerinio šokolado „taškelių“ (tinka ir šokoladas, tarkuotas bulvių skustuku).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite avinžirnių skystį iki standžių putų. Į šias putas supilkite datulių sirupą ir atsargiai išmaišykite.
3. Bananus nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su avinžirnių putomis.
4. Į dubenį supilkite kokoso drožles, krakmolą ir sumaišykite.
5. Skystąją masę atsargiai supilkite ant kokoso drožlių-krakmolo mišinio ir atsargiai, lėtai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite ir šokolado „taškelius“ ar drožles.
6. Naudodami šaukštą ledams (jei neturite, tinka ir kitas nemažas šaukštas) kabinkite iš dubens po truputį masės ir gautus pusrutulius dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 15 min.
Tinklaraštis „Vegan Pipiras“ visus susidomėjusius vasarį kviečia į nekeptų desertų degustacijas ir jų gaminimo pamokas Vilniuje ir Kaune. Plačiau apie renginį Vilniuje vasario 13-ą dieną ČIA. Apie renginį Kaune vasario 20 dieną – ČIA
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram