Ingredientai:
- duonos (mes naudojome daržovių);
- 500 g žiedinio kopūsto;
- 500 g brokolio;
- 500 g šviežio baltagūžio kopūsto;
- 2 arbat. šaukšt. prieskonių vištienai (druska, saldžioji paprika, česnakai, aitrioji paprika, ciberžolė, imbieras, mairūnas, karis, kmynai, juodieji pipirai);
- rapsų aliejaus kepimui;
- keli šaukštai veganiško majonezo.
Gaminimas:
1. Visų rūšių kopūstus nuplaukite. Žiedinius kopūstus ir brokolius smulkiai supjaustykite, baltagūžį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
2. Į įkaitintą keptuvę (su lašeliu riebalų arba be jų) pirmiausia berkite žiedinius kopūstus, kepkite ant vidutinės ugnies, o kai truputi suminkštės, berkite brokolio ir baltagūžio kopūsto gabalėlius.
3. Kaitindami maišykite kopūstus keptuvėje, o kai brokolis įgaus ryškią spalvą ir visos daržovės suminkštės, berkite prieskonių ir gerai viską išmaišykite.
4. Nukaiskite keptuvę ir palikite, kol atvės.
5. Ant vienos duonos pusės tepkite majonezo, dėkite paruoštų kopūstų ir uždenkite dar viena duonos riekele.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram