Ingredientai:
tešlai:
- 2 ir 1/4 puodelio speltų miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 4 valg. šaukšt. avinžirnių nuoviro;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1/2 ir 1/4 puodelio filtruoto vandens.
viršui:
- 150 g virtų burokėlių;
- 1 puodelis virtų avinžirnių;
- 1 valg. šaukšt. mėgstamų prieskonių (mes naudojome vištienos).
patiekimui:
- mėgstamų daigų, mes naudojome naminius purpurinių ridikėlių daigus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Į dubenį berkite sijotus miltus, druską ir išmaišykite. Supilkite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį ir išminkykite tešlą.
3. Iškočiokite tešlą ir klokite ją į kepimo formą.
4. Avinžirnius sumaišykite su prieskoniais.
5. Ant tešlos kepimo formoje dėkite pjaustytų burokėlių, berkite avinžirnius. Tešlos šonus patepkite dubenėlyje likusiais avinžirnių prieskoniais (įpildami kelis šaukštus vandens).
6. Kepkite pyragą apie 25–30 min.
7. Patiekite pabarstę daigais.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram.