Ingredientai:
- 250 g raudonųjų lęšių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojame „Kala namak“, nes ji suteikia kiaušinio skonį);
- 1,5 puodelio vandens (mes naudojame filtruotą);
- rapsų aliejaus, kepimui;
- patiekimui – daržovių (agurkų, ridikėlių), pabarstytų druska ir pipirais.
Gaminimas:
1. Lęšius labai gerai nuplauti, mirkyti 24 val., o tada darsyk perplauti.
2. Suberti lęšius į elektrinę kokteilinę, ten pat pilti vandenį, berti druską ir suplakti iki vientisos masės.
3. Įkaitinti keptuvę su lašeliu riebalų, pilti lęšių masę ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Lęšienę rekomenduojame patiekti dar šiltą, su daržovėmis.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram