„Vegan Pipiro“ receptas: pyragėliai su grybais

Kai norisi užkąsti, nebūtina griebtis saldumynų, puikiu ir maistingu užkandžiu gali tapti nesaldūs pyragėliai. Šie, su portobello grybais ir švelniu dūmo aromatu, tikrai nustebins. Jie idealūs pasiimti į pasivaikščiojimą, ilgesnį žygį ar pikniką. Išbandykite!
Tinklaraštininkai ir jų kepti pyragėliai
Tinklaraštininkai ir jų kepti pyragėliai / „Vegan Pipiras“ nuotr.

Ingredientai:

  • 3 portobello grybai;
  • 1 žaliosios citrinos sultys;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
  • 4 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 pakuotė sluoksniuotos bemielės tešlos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Palaikykite tešlą kambario temperatūroje keliolika minučių, kol kiek atitirps.

3. Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais (jei norite, galite ir smulkiau), sudėkite į dubenį.

4. Iš citrinos išspauskite sultis į nedidelį indelį, pilkite aliejų, berkite prieskonius ir gerai išmaišykite.

5. Į dubenį su smulkintais grybais pilkite paruoštą aliejaus, sulčių, prieskonių mišinį, atsargiai, galima ir rankomis, išmaišykite ir palikite kiek pastovėti.

6. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos lakštą supjaustykite į kvadratėlius.

7. Priešingus du kiekvieno kvadratėlio kampus įpjaukite iki pusės (maždaug 1 cm atstumu nuo kraštų). Jei neaišku, kaip, žvilgtelėkite į pyragėlio nuotrauką.

8. Dėkite ant tešlos paruoštukų grybų, sulenkite įpjautus kraštus.

9. Paruoštus pyragėlius dar aptepkite prieskoniais, likusiais, nuo grybų, atskiestais kokiu šaukštu vandens.

10. Šaukite skardą su pyragėliais į orkaitę ir kepkite apie 25 min.

11. Atvėsinkite ant grotelių.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Pyragėliai su portobello grybais
„Vegan Pipiras“ nuotr./Pyragėliai su portobello grybais

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos