Ingredientai:
- 3 portobello grybai;
- 1 žaliosios citrinos sultys;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
- 4 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 pakuotė sluoksniuotos bemielės tešlos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Palaikykite tešlą kambario temperatūroje keliolika minučių, kol kiek atitirps.
3. Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais (jei norite, galite ir smulkiau), sudėkite į dubenį.
4. Iš citrinos išspauskite sultis į nedidelį indelį, pilkite aliejų, berkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
5. Į dubenį su smulkintais grybais pilkite paruoštą aliejaus, sulčių, prieskonių mišinį, atsargiai, galima ir rankomis, išmaišykite ir palikite kiek pastovėti.
6. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos lakštą supjaustykite į kvadratėlius.
7. Priešingus du kiekvieno kvadratėlio kampus įpjaukite iki pusės (maždaug 1 cm atstumu nuo kraštų). Jei neaišku, kaip, žvilgtelėkite į pyragėlio nuotrauką.
8. Dėkite ant tešlos paruoštukų grybų, sulenkite įpjautus kraštus.
9. Paruoštus pyragėlius dar aptepkite prieskoniais, likusiais, nuo grybų, atskiestais kokiu šaukštu vandens.
10. Šaukite skardą su pyragėliais į orkaitę ir kepkite apie 25 min.
11. Atvėsinkite ant grotelių.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram