Ingredientai (12 pyragėlių):
- 12 natūralių datulių;
- 0,5 puodelio avižinių dribsnių;
- 1 puodelis vandens;
- 4 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus;
- 3 puodeliai šviesių speltų miltų;
- 2 valg. šaukšt. kepimo miltelių (mes naudojame naminius);
- papildomai: apie 3 valg. šaukšt. vandens (tešlai) ir 1 valg. šaukšt. (viršui aptepti);
- žiupsnelis cukraus (viršui).
įdarui:
- 2 vidutinio dydžio obuoliai;
- 2 valg. šaukšt. aguonų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
2. Paruoškite įdarą: obuolius smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su aguonomis.
3. Į elektrinę kokteilinę dėkite datules, avižų dribsnius, pilkite vandenį ir gerai suplakite.
4. Į elektrinį maišytuvą berkite pilkite miltus, kepimo miltelius, pilkite kokoso aliejų ir išmaišykite. Čia pat supilkite ir paruoštą avižų-datulių masę bei išminkykite tešlą. Jei pritrūks drėgmės, pilkite dar kelis šaukštus vandens.
5. Iškočiokite paruoštą tešlą, imkite formelę/stiklinę gaminkite jos apskritimus. Kiekvieno apkritimo kraštus patepkite vandeniu (nebūtinai), per vidurį įdėkite įdaro, sulenkite pusiau ir apspaudykite kraštelius.
6. Iš pagaminto tešlos kiekio jums turi išeiti 12 pyragėlių. O iš likusios tešlos gabalėlių suformuokite siauras juosteles ir papuoškite jomis kepinukus prilipdydami skersai.
7. Paruoštus pyragėlius dėkite į kepimo skardą, vandeniu patepkite kiekvieno jų viršų, berkite po žiuosnelį cukraus.
8. Kepkite apie 35 min., kol viršus gražiai parus.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram