Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vegan Pipiro“ receptas: pyragėliai su obuolių ir aguonų įdaru

Tokių pyragėlių, kokių pasigaminti siūlo „Vegan Pipiras“ tinklaraštininkai, galima skanauti ne tik kaip deserto, bet ir valgyti pusryčiams ar vakarienei. Jie saikingai saldūs, gaivūs, patinkantys ir suaugusiems, ir vaikams. Išbandykite!
Tinklaraštininkai ir jų kepti pyragėliai
Tinklaraštininkai ir jų kepti pyragėliai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Ingredientai (12 pyragėlių):

  • 12 natūralių datulių;
  • 0,5 puodelio avižinių dribsnių;
  • 1 puodelis vandens;
  • 4 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus;
  • 3 puodeliai šviesių speltų miltų;
  • 2 valg. šaukšt. kepimo miltelių (mes naudojame naminius);
  • papildomai: apie 3 valg. šaukšt. vandens (tešlai) ir 1 valg. šaukšt. (viršui aptepti);
  • žiupsnelis cukraus (viršui).

įdarui:

  • 2 vidutinio dydžio obuoliai;
  • 2 valg. šaukšt. aguonų.
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiški pyragėliai su obuolių ir aguonų įdaru
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiški pyragėliai su obuolių ir aguonų įdaru

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.

2. Paruoškite įdarą: obuolius smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su aguonomis.

3. Į elektrinę kokteilinę dėkite datules, avižų dribsnius, pilkite vandenį ir gerai suplakite.

4. Į elektrinį maišytuvą berkite pilkite miltus, kepimo miltelius, pilkite kokoso aliejų ir išmaišykite. Čia pat supilkite ir paruoštą avižų-datulių masę bei išminkykite tešlą. Jei pritrūks drėgmės, pilkite dar kelis šaukštus vandens.

5. Iškočiokite paruoštą tešlą, imkite formelę/stiklinę gaminkite jos apskritimus. Kiekvieno apkritimo kraštus patepkite vandeniu (nebūtinai), per vidurį įdėkite įdaro, sulenkite pusiau ir apspaudykite kraštelius.

6. Iš pagaminto tešlos kiekio jums turi išeiti 12 pyragėlių. O iš likusios tešlos gabalėlių suformuokite siauras juosteles ir papuoškite jomis kepinukus prilipdydami skersai.

7. Paruoštus pyragėlius dėkite į kepimo skardą, vandeniu patepkite kiekvieno jų viršų, berkite po žiuosnelį cukraus.

8. Kepkite apie 35 min., kol viršus gražiai parus.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiški pyragėliai su obuolių ir aguonų įdaru
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiški pyragėliai su obuolių ir aguonų įdaru

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų