Ingredientai:
- 4 saldžiosios bulvės;
- 2 puoeliai raudonųjų lęšių (mirkytų bent 4 valandas, mes švariame vandenyje mirkome 24 val.);
- 1 kokoso pieno skardinė;
- 2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kajeno pipirų.
patiekimui:
- virtų basmati ryžių;
- sezamo sėklų.
Gaminimas:
1. Bulves nuskuskite ir supjaustyti 1 cm kubeliais.
2. Į puodą berkite bulvių kubelius, pilkite vandens, kad virš bulvių jo būtų apie 1-2 cm.
3. Apvirkite bulves, kol suminkštės, bet netaps per daug minkštos.
4. Pilkite į puodą išmirkytus ir nusunktus lęšius, kokoso pieną, berkite prieskonius ir išmaišykite. Nustatykite mažiausią kaitrą ir virkite apie 15-20 min.
7. Patiekite troškinį su ryžiais, ant viršaus berkite sezamo sėklų.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram