„Vegan Pipiro“ receptas: raudonųjų lęšių kepsneliai, troškinti padaže

Patiekalus iš lęšių naudinga valgyti bet kokiu sezonu, o žiemą jie itin tinkami, nes sušildo, pasotina, padeda lengviau atlaikyti šalčius. Šie kepsneliai ruošiami aromatingame padaže, todėl jų niekaip neapkaltinsite nei prėsku skoniu, nei sausumu. Išbandykite!
Raudonųjų lęšių kepsneliai, troškinti padaže
Raudonųjų lęšių kepsneliai, troškinti padaže / „Vegan Pipiras“ nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g raudonųjų lęšių;
  • 3 morkos;
  • ryšulėlis svogūnų laiškų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojome „Kala namak“).

padažui:

  • 0,5 mango;
  • 300 ml pomidorų tyrės;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kajeno pipirų.

papildomai:

  • mėgstamų makaronų;
  • saulėgrąžų ir linų sėmenų;
  • petražolių.

Gaminimas:

1. Lęšius nuplaukite taip, kad vanduo būtų skaidrus. Tuomet mirkykite 24 val., perplaukite ir nusausinkite.

2. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu dėkite lęšius, tarkuotas morkas, druską ir susmulkinkite.

3. Į gautą masę berkite smulkintus svogūno laiškus ir išmaišykite.

4. Įkaitinkite keptuvę ant mažiausios ugnies. Dėkite į ją ledų šaukštu lęšių masę, spustelėkite, kad kepinukai būtų plokšti.

5. Uždenkite dangtį, laukite, kol aprasos, atidenkite, apverskite, uždenkite dangtį ir kepkite, kol vėl aprasos.

6. Visus iškeptus kepsnelius dėkite atgal į tą pačią įkaitintą keptuvę.

7. Gaminame padažą. Tam į elektrinę kokteilinę sudedame mangą, pomidorų tyrę, prieskonius ir suplakame iki vientisos masės.

8. Ant kepsnelių keptuvėje pilkite padažą, uždenkite dangtį ir troškinkite 10–15 min.

9. Paruoštus kepsnelius patiekite su makaronais, ant viršaus berkite sėklas ir smulkintas petražoles.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Raudonųjų lęšių kepsneliai, troškinti padaže
„Vegan Pipiras“ nuotr./Raudonųjų lęšių kepsneliai, troškinti padaže

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

„Vegan Pipiras“ nuotr./Tinklaraščio „Vegan Pipiras“ autoriai
„Vegan Pipiras“ nuotr./Tinklaraščio „Vegan Pipiras“ autoriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų