Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. kokybiško alyvuogių aliejaus;
- 2 vidutinio dydžio svogūnai;
- 3 puodeliai virtų raudonųjų pupelių;
- 3 nori lapai (skirti sušiams);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 puodelis pomidorų tyrės.
- patiekimui:
- mėgstamos duonos (mes valgėme su grikių);
- lukštentų kanapių sėklų.
Gaminimas:
1. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, berkite smulkiai supjaustytus svogūnus, pakepinkite, kol suminkštės. Berkite pupeles ir išmaišykite.
2. Berkite smulkintus (mes karpėme, nes taip skaniau!) nori lapus, druską ir gerai išmaišykite, nori lapai turi suminkštėti. Pilkite pomidorų tyrę, viską gerai išmaišykite. Palikite kelias minutes ant mažos ugnies, kad visi skoniai susimaišytų.
3. Dėkite ant mėgstamos duonos ir ragaukite.
Pastaba: Patiekalą galite valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Kelias dienas jis gali stovėti ir šaldytuve.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram.