Ingredientai:
- 1 puodelis kokoso pieno iš skardinės (būtinai kambario temperatūros);
- 2 puodelis šviesių speltų miltų;
- 1 valg. šaukšt. kepimo miltelių (arba 1 arbat. šaukšt. sodos ir 2 valg. šaukšt. obuolių acto);
- 4 valg. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus.
džemui:
- 1 puodelis aviečių (naudojome šaldytas ir atitirpintas);
- 4 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Avietes sumaišykite su ispaninio šalavijo (chia) sėklomis ir palikite brinkti.
3. Į didelį dubenį arba elektrinio maišytuvo indą berkite persijotus miltus, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišykite. Pilkite kokoso pieną, darsyk išmaišykite ir suminkykite tešlą.
4. Tešlą padalinkite į 8 dalis ir iš kiekvienos suformuokite rutuliuką.
5. Dėkite rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos (spustelėkite kiekvieną). Šaukite į orkaitę ir kepkite 15-20 min.
6 Iškepusius atvėsinkite ant grotelių, o tada perpjaukite horizontaliai pusiau, dėkite džemo ant apatinės pusės ir uždenkite viršutine.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram