Ingredientai:
- 3 puodeliai šviesių spelta miltų;
- 1/2 puodelio ekologiško saulėgrąžų aliejaus (naudojau bekvapį);
- 1/2 puodelio ekologiško ryžių-migdolų pieno;
- 2 valg. šaukšt. kepimo miltelių;
- 3 valg. šaukšt. rudojo nerafinuoto cukranendrių cukraus.
viršui:
- 1 valg. šaukšt. rudojo nerafinuoto cukranendrių cukraus;
- 1 valg. šaukšt. Ceilono cinamono.
Gaminimas:
1. Į dubenį berkite miltus, cukrų ir kepimo miltelius, išmaišykite.
2. Į miltų mišinį pilkite aliejų, išmaišykite, o tada sutrinkite, kad išeitų trupiniai.
3. Į gautus trupinius pilkite pieną ir suminkykite tešlą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
5. Iš tešlos iškočiokite 5–7 mm storio lakštą ir naudodami turimas formeles išspaudykite sausainius.
6. Dėkite sausainius ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos, viršų patepkite vandeniu, pabarstykite cukrumi bei cinamonu.
7. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20 min.
8. Atvėsinkite ant grotelių.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram