Ingredientai:
tešlai:
- 3 puodeliai speltos miltų;
- 2 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 2 valg. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 puodelio ekologiško saulėgrąžų aliejaus;
- 0,5 puodelio vandens.
įdarui:
- 150 g aguonų (nuplikytų karštu vandeniu ir nusausintų);
- 2-4 valg. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
3. Į miltų mišinį pilkite aliejų ir išmaišykite. Tuomet pilkite vandenį ir išminkykite tešlą – minkykite apie 5-7 minutes.
5. Iškočiokite iš tešlos didelį lakštą, berkite ant jo aguonas ir tolygiai paskirstykite. Berkite cukraus, o tuomet tešlos lakštą susukite į volelį.
6. Gautą volelį atsargiai supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais.
7. Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o tada šaukite kepti. Kepkite apie 35-45 min.
8. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite ant grotelių, o tada skanaukite!
Patarimas: nelaikykite šių sausainių maišelyje, nes suminkštės ir nebus taip skanu – turi būti trašku!
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram