Ingredientai:
- šviesios bemielės duonos;
- 2,5 puodelio avinžirnių (jau išvirtų);
- pundelis svogūno laiškų;
- 0,5 puodelio konservuotų kukurūzų;
- 3 valg. šaukšt. krapų (supjaustytų/šaldytų);
- pipirų;
- druskos „Alpen Bergkern“;
- druskos „Kala namak“;
- 0,5 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių (nebūtinai);
- 3 valg. šaukšt. anakardžių „padažo“ (anakardžiai išmirkomi ir išplakami su vandeniu iki vientisos masės; taip pat tinka ir saulėgrąžų grietinė).
Gaminimas:
1. Avinžirnius sutrinkite šakute palikdami vieną kitą gabalėlį. Svogūno laiškus susmulkinkite.
2. Sumaišykite avinžirnius su svogūno laiškais, kukurūzais, krapais, pipirais, druska, garstyčiomis (jei nemėgstate, galite dėti mažiau ar visai atsisakyti) ir anakardžių „padažu“.
3. Tepkite ant duonos riekelių šių salotų ir mėgaukitės.
Tinklaraštis „Vegan Pipiras“ visus susidomėjusius vasarį kviečia į nekeptų desertų degustacijas ir jų gaminimo pamokas Vilniuje ir Kaune. Plačiau apie renginį Vilniuje vasario 13-ą dieną ČIA. Apie renginį Kaune vasario 20 dieną – ČIA
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram