„Vegan Pipiro“ receptas: veganiška „lašiša“ ir sumuštinis su ja

Nustebote? Taip, mes, veganai, nevalgome jokio gyvulinio produkto, taip pat ir žuvies. Tačiau iš morkų galima puikiai pasigaminti sūdytos arba rūkytos „lašišos“. Labai mėgstame sumuštinius su ja ir obuoliais, jie ypač gaivūs. O panorus tokio sumuštinio, pirmas darbas – pasigaminti sūdytos ar rūkytos „lašišos“, tad pradedam!
Sumuštinis su veganiška rūkyta „lašiša“
Sumuštinis su veganiška rūkyta „lašiša“ / „Vegan Pipiras“ nuotr.

Ingredientai:

„lašišai“:

  • 5 morkos;
  • 6 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojome „Alpen Bergkern“);
  • 0,5 citrinos (galite dėti ir mažiau, jei nemėgstate rūgštelės);
  • 2–3 valg. šaukšt. ekologiško alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų pipirų;
  • 1 arbat. šaukš. rūkytos paprikos miltelių.

sumuštiniui:

  • baltos bemielės duonos;
  • jaunų špinatų lapelių;
  • obuolių
  • jau paruoštos „lašišos“.

Gaminimas:

Paruoškite sūdytas morkas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Nuo morkų gerai nuplaukite/nušveiskite nešvarumus.
3. Į kepimo indą dėkite nusausintas morkas. Vieną jų pusę apiberkite 3 šaukštais druskos, apverskite ir apiberkite kitą pusę tokiu pat kiekiu.
4. Uždenkite paruoštas morkas kepimo popieriumi.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Druska apibertos morkos
„Vegan Pipiras“ nuotr./Druska apibertos morkos

5. Dėkite paruoštas morkas į įkaitintą orkaitę ir kepkite, priklausomai nuo dydžio, 30–40min.
6. Iškeptas morkas atvėsinkite.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Iškeptos morkos
„Vegan Pipiras“ nuotr./Iškeptos morkos

7. Morkas galite supjaustyti plonais griežinėliais arba juostelėmis naudodami bulvių skustuką.
8. Štai tokios iškeptos ir supjaustytos morkos ir yra veganiška sūdyta „lašiša“.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Supjaustytos morkos
„Vegan Pipiras“ nuotr./Supjaustytos morkos

O norint pasigaminti rūkytos „lašišos“, teks dar šiek tiek padirbėti.

Pagaminkite marinatą:

9. Išspaustas citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pipirais ir rūkytos paprikos milteliais.

10. Į nedidelį indelį dėkite pjaustytas morkas, užpilkite pagamintu marinatu, atsargiai išmaišykite. Indelį uždenkite dangteliu.

11. Norint išgauti sodresnį „lašišos“ skonį, rekomenduojame palaikyti ją marinate šaldytuve bent per naktį. Tačiau mums skanu valgyti ir iš karto pagamintą.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiška „lašiša“
„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiška „lašiša“

Kai „lašiša“ paruošta, galima konstruoti sumuštinį:

12. Supjaustykite baltą duoną, dėkite ant jos špinatų.
13. Griežinėliais supjaustykite obuolį ir dėkite jo ant špinatų. Kuo daugiau obuolių, tuo gaivesnis bus sumuštinis.
15. Paruoštą sūdytą ar rūkytą „lašišą“ dėkite ant viršaus ir skanaukite.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Sumuštinis su veganiška rūkyta „lašiša“
„Vegan Pipiras“ nuotr./Sumuštinis su veganiška rūkyta „lašiša“

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų