Ingredientai:
(puodelis – 250 ml)
- 1 puodelis šviesių speltų miltų;
- 0,5 puodelio ekologiškos natūralios kakavos;
- 2 valg. šaukšt. kepimo miltelių (mes naudojome naminius);
- 2 puodeliai pilno grūdo avižinių dribsnių;
- 1,5 puodelio vandens;
- 8 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus;
- 1/2 puodelio rudojo cukraus;
- 40 ml avinžirnių nuoviro;
- 4 saujos graikinių riešutų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Vieną puodelį avižinių dribsnių sumalkite elektriniu smulkintuvu, o kitą suplakite su vandeniu.
3. Į elektrinio maišytuvo indą berkite sijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, maltus avižinius dribsnius ir išmaišykite. Pilkite kokosų aliejų ir išmaišykite. Galiausiai supilkite avižinių dribsnių ir vandens mišinį, avinžirnių nuovirą ir darsyk išmaišykite.
4. Į gautą masę berkite 2 saujas graikiškų riešutų ir išmaišykite, kad riešutai tolygiai pasiskirstytų.
5. Tešlą pilkite į kepimo formą, ant viršaus berkite likusius graikiškus riešutus, jei labai juos mėgstate, galite dėti dar daugiau.
6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40min. Iškepusį skanėstą atvėsinkite ant grotelių ir pjaustykite.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram