Ingredientai:
- 80 g žemės riešutų sviesto (mes naudojame naminį);
- 1/2 puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus (jei norite ne taip saldžiai, užtenka ir 1/4 puodelio);
- 6 valg. šaukšt. avinžirnių nuoviro;
- 1/4 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
- 1 puodelis filtruoto vandens;
- 2 puodeliai speltų miltų;
- 2 valg. šaukšt. kepimo miltelių;
- cukraus pudros (apibarstymui).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Žemės riešutų sviestą sumaišykite su cukrumi. Įmaišykite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį. Berkite 1 puodelį miltų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite likusius miltus.
3. Gautą tešlą pilkite į kepimo formą (mes naudojome kvadratinę).
4. Kepkite apie 40min. Atvėsinkite ant grotelių ir supjaustykite kvadratėliais.
„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.
Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram