„Vegan Pipiro“ receptas: žemės riešutų plokštukas

Veganiškas skanėstas, kuriam naudojamas naminis riešutų sviestas ir populiarėjantys speltų miltai, nepaliks abejingų. Idealiai tinka prie bet kokio jūsų mėgstamo karšto gėrimo puodelio.
Tinklaraštininkai ir jų keptas skanėstas
Tinklaraštininkai ir jų keptas skanėstas / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Ingredientai:

  • 80 g žemės riešutų sviesto (mes naudojame naminį);
  • 1/2 puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus (jei norite ne taip saldžiai, užtenka ir 1/4 puodelio);
  • 6 valg. šaukšt. avinžirnių nuoviro;
  • 1/4 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 puodelis filtruoto vandens;
  • 2 puodeliai speltų miltų;
  • 2 valg. šaukšt. kepimo miltelių;
  • cukraus pudros (apibarstymui).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Žemės riešutų sviestą sumaišykite su cukrumi. Įmaišykite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį. Berkite 1 puodelį miltų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite likusius miltus.

3. Gautą tešlą pilkite į kepimo formą (mes naudojome kvadratinę).

4. Kepkite apie 40min. Atvėsinkite ant grotelių ir supjaustykite kvadratėliais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Žemės riešutų plokštukas
Tinklaraščio archyvo nuotr./Žemės riešutų plokštukas

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis