„Vegetariškus ir veganiškus gaminius kepsninėje paruoši įmanoma itin gardžiai. Pradedant daržovėmis salotoms ir sriuboms, tęsiant fachitomis, suvožtiniais, baigiant įvairiais kepsneliais ir sojų dešrelėmis. Puikus pasirinkimas pietums ir lengvai vakarienei“, – pasakoja Dalia.
Mėgstamiausių kaunietės daržovių asorti rudeniop pradeda vyrauti kukurūzų burbuolės. Ant serviruoto pietų stalo vieną populiariausių grūdinių augalų pasaulyje Dalia pirmąkart patiekė prieš metus.
„Ilgą laiką kukurūzai mano akyse buvo tik maistinga daržovė, konservuota skardinėje. Tačiau užteko išvykti į Pietų Ameriką, kad atrastume kukurūzus. Pradžioje – kaip neblogą gatvės maistą, galiausiai – kaip puikią žaliavą griliui“, – teigia 15min skaitytoja Dalia.
Aštrios kukurūzų burbuolės su kmynais
Reikės:
- 4 kukurūzų burbuolių
- 2 arbatinių šaukštelių kmynų
- 2 arbatinių šaukštelių maltos, rūkytos saldžiosios paprikos
- 1 arbatinio šaukštelio klasikinio aitriųjų paprikų prieskonių mišinio
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 smulkintų (tarkuotų) česnako skiltelių
- 2 valgomųjų šaukštų gryno alyvuogių aliejaus
- 1 žaliosios citrinos sultims
Paruošimas:
Ingredientus sumaišome dubenyje, perpjauname žaliąją citriną, išspaudžiame sultis. Šiuo mišiniu įtriname nuplautas, nuluptas kukurūzų burbuoles. Valandai paliekame, kad skoniai geriau įsigertų.
Įkaitiname grilį. Kepame ant tiesioginės, vidutinio karštumo ugnies apie 12–15 minučių. Tol, kol ant burbuolių ims ryškėti grotelių žymės. Vartome kas 3–4 minutes.
Skaniausios – tik ką iš kepsninės, tinkamos lengvai vakarienei, salotoms, su ryžiais arba kaip garnyras šalia pagrindinio patiekalo.
Skanaus!
Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių! Konkursas tęsiasi iki rugpjūčio 17 dienos.