Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veganiški bolivinės balandos blynai, skanūs ir vieni, ir su uogomis

Bolivinė balanda – populiarus ingredientas, kai kalbama apie salotas ar kitus garnyrus. Tačiau patys sumalę mažas sėklytes iki miltų ar nusipirkę jau sumaltų, iškepsite gardžių blynelių. Šių blynų tešla – be kiaušinių, maišoma su augaliniu „pienu“, tad jie tiks visiems.
Bolivinės balandos miltų blynai
Bolivinės balandos miltų blynai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 125 g bolivinės balandos miltų (galite jų pasigaminti, sumalę bolivines balandas kavamale ar elektriniu smulkintuvu);
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • žiupsnelis druskos;
  • 240 ml augalinio „pieno“;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. glotnaus migdolų ar žemės riešutų sviesto;
  • 3 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • švelnaus skonio aliejaus kepimui, pvz., puikiai tinka kokosų.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.

2. Kitame dubenyje sumaišykite augalinį „pieną“, riešutų sviestą, citrinos sultis ir klevų sirupą. Šią skystą tyrę pilkite į sausą mišinį ir gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros, patepkite servetėle, suvilgyta aliejumi, o tada šaukštu dėliokite kauburėlius, formuodami nedidelius blynus. Kepkite kiekvieną jų pusę po porą minučių. Taip iškepkite visus blynelius, tik nepamirškite prieš dėdami naują porciją keptuvės patepti aliejumi.

4. Patiekite su klevų sirupu, uogomis, vaisiais, veganišku jogurtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai