Ingredientai:
- 125 g bolivinės balandos miltų (galite jų pasigaminti, sumalę bolivines balandas kavamale ar elektriniu smulkintuvu);
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- žiupsnelis druskos;
- 240 ml augalinio „pieno“;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. glotnaus migdolų ar žemės riešutų sviesto;
- 3 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- švelnaus skonio aliejaus kepimui, pvz., puikiai tinka kokosų.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
2. Kitame dubenyje sumaišykite augalinį „pieną“, riešutų sviestą, citrinos sultis ir klevų sirupą. Šią skystą tyrę pilkite į sausą mišinį ir gerai išmaišykite.
3. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros, patepkite servetėle, suvilgyta aliejumi, o tada šaukštu dėliokite kauburėlius, formuodami nedidelius blynus. Kepkite kiekvieną jų pusę po porą minučių. Taip iškepkite visus blynelius, tik nepamirškite prieš dėdami naują porciją keptuvės patepti aliejumi.
4. Patiekite su klevų sirupu, uogomis, vaisiais, veganišku jogurtu.