„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Veganiškos Užgavėnės: sotūs ir gardūs Jurgitos blyneliai su anakardžiais ir bananais

Jei esate veganas, tai ne priežastis nešvęsti Užgavėnių. Jurgita dalinasi veganiškų blynų receptu – vien perskaičius jų sudėtį norisi kuo greičiau kepti ir ragauti! Dėkojame, kad dalinatės!
Veganiški Jurgitos blyneliai
Veganiški Jurgitos blyneliai / Jurgitos Bernotienės nuotr.

Blynams reikės:

100 g anakardžių riešutų,

300 ml vandens,

2 vnt bananų,

3 šaukštų pilno grūdo speltos miltų,

1 šaukšto gysločio luobelių.

Kremui reikės:

3 šaukštų veganiško jogurto,

1 šaukštelio mėlynių miltelių.

Kepimui:

kokoso aliejaus.

Gaminimas:

Riešutus mirkyti per naktį ar bent dvi valandas. Į smulkintuvą dėti riešutus, bananus, miltus, gysločio luobeles. Supilti vandenį ir viską sutrinti iki vientisos masės.

Blynus kepti keptuvėje su kokoso aliejumi, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių. Kremui jogurtą sumaišyti su mėlynių milteliais.

Blynai gaunasi minkšti ir purūs, prie jų puikiai tinka šaldytos ar šviežios uogos.

Skanaus!

Dėkojame Jurgitai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs