Blynams reikės:
100 g anakardžių riešutų,
300 ml vandens,
2 vnt bananų,
3 šaukštų pilno grūdo speltos miltų,
1 šaukšto gysločio luobelių.
Kremui reikės:
3 šaukštų veganiško jogurto,
1 šaukštelio mėlynių miltelių.
Kepimui:
kokoso aliejaus.
Gaminimas:
Riešutus mirkyti per naktį ar bent dvi valandas. Į smulkintuvą dėti riešutus, bananus, miltus, gysločio luobeles. Supilti vandenį ir viską sutrinti iki vientisos masės.
Blynus kepti keptuvėje su kokoso aliejumi, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių. Kremui jogurtą sumaišyti su mėlynių milteliais.
Blynai gaunasi minkšti ir purūs, prie jų puikiai tinka šaldytos ar šviežios uogos.
Skanaus!
Dėkojame Jurgitai už receptą!