Veganiškos Užgavėnės: sotūs ir gardūs Jurgitos blyneliai su anakardžiais ir bananais

Jei esate veganas, tai ne priežastis nešvęsti Užgavėnių. Jurgita dalinasi veganiškų blynų receptu – vien perskaičius jų sudėtį norisi kuo greičiau kepti ir ragauti! Dėkojame, kad dalinatės!
Veganiški Jurgitos blyneliai
Veganiški Jurgitos blyneliai / Jurgitos Bernotienės nuotr.

Blynams reikės:

100 g anakardžių riešutų,

300 ml vandens,

2 vnt bananų,

3 šaukštų pilno grūdo speltos miltų,

1 šaukšto gysločio luobelių.

Kremui reikės:

3 šaukštų veganiško jogurto,

1 šaukštelio mėlynių miltelių.

Kepimui:

kokoso aliejaus.

Gaminimas:

Riešutus mirkyti per naktį ar bent dvi valandas. Į smulkintuvą dėti riešutus, bananus, miltus, gysločio luobeles. Supilti vandenį ir viską sutrinti iki vientisos masės.

Blynus kepti keptuvėje su kokoso aliejumi, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių. Kremui jogurtą sumaišyti su mėlynių milteliais.

Blynai gaunasi minkšti ir purūs, prie jų puikiai tinka šaldytos ar šviežios uogos.

Skanaus!

Dėkojame Jurgitai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis