Šiuo desertu Ieva namiškius lepina labai dažnai. O kitaip ir būti negali!
Itin puri keksiukų tešla, dieviškas maskarponės ir grietinėlės kremas bei skonių paletę atgaivinantys švieži vaisiai – greitas būdas nustebinti net ir tuos, kurie neretai linkę saldumynų atsisakyti.
Keksiukams prireiks:
- 230 g miltų
- 190 g cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
- 170 ml riešutų arba karvės pieno
- 85 ml saulėgrąžų arba rapsų aliejaus
- 2 šaukštų agavų sirupo
- Saujos šaldytų uogų
Padažui:
- 250 g grietinėlės
- 250 g maskarponės
- Pusės citrinos
- 30 g cukraus
- Žiūpsnio vanilinio cukraus
Kaip pasigaminti, žiūrėkite laidoje: