Vėl pasiilgusiems silkės: 10 jos receptų, puikiai tinkamų ir kasdien

Po Kūčių ir Kalėdų dalis žmonių porą-trejetą savaičių net nenorėjo pažvelgti į silkės pusę. Galima juos suprasti. Tačiau šventės jau nutolo ir kas sakė, kad įvairiai paruoštą silkę galima dėti tik ant proginio stalo? Nieko panašaus! Sumuštinukai su marinuota silke puikiai tiks pusryčiams, o vakare išsivirkite kelias bulves ir skanaukite jas karštas su šalta pikantiška silke.
Silkės salotos su bulvėmis
Silkės salotos su bulvėmis / Vida Press nuotr.
Silkė garstyčių padaže
Receptas: Silkė garstyčių padaže
8 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 20 min.
3.5 / 90
Receptas
Ingredientai
Garstyčios: 200.00 ml (saldžiai aštrių (arba patys pagardinkite garstyčias ruduoju cukrumi ar medumi), galite pusę kiekio imti grūdėtųjų; padažui)
Krapai: 1.00 sauja (padažui ir dar pora šakelių silkės patiekimui)
Majonezas: 2.00 valg. š. (padažui)
Aliejus: 100.00 ml (padažui)
Silkė: 400.00 g (filė; silkei)
Laiškiniai česnakai: 10.00 vnt. (silkei)
Kaip gaminti

1. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis.

2. Sumaišykite garstyčias, majonezą, sukapotus krapus. Nuolatos sukdami garstyčias, plona srovele pilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite silkės gabaliukus ir išmaišykite.

3. Sukapokite likusius krapus ir laiškinius česnakus. Jais apibarstykite silkę garstyčių padaže ir palikite bent 4 valandoms įsiskonėti šaldytuve.

4. Tiekite su rugine duona arba virtomis bulvėmis.

5. Man skaniausia valgyti taip: traškią ruginę duoną aptepkite sviestu, uždėkite plonai pjaustytų virtų bulvių ritinėlių ir ant viršaus uždėkite silkės garstyčių padaže.

Suskleisti
Silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais
Receptas: Silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Obuolių actas: 100.00 ml (marinatui)
Cukrus: 200.00 g (marinatui)
Vanduo: 300.00 ml (marinatui)
Silkė: 3.00 vnt. (filė)
Agurkai: 0.50 vnt. (ilgavaisio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (žalioji)
Krapai: 4.00 vnt. (šakelės)
Kaip gaminti

1. Puode sumaišykite marinato produktus ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Uždenkite puodą ir palikite atvėsti, pvz., balkone. Marinatas turėtų būti pakankamai šaltas.

2. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis. 


3. Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais ritinėliais. 


4. Aitriąją papriką supjaustykite ritinėliais. Jei norite mažiau aštrumo, pašalinkite sėklytes. 


5. Krapų viršunėles sukapokite. 


6. Stiklainyje arba stikliniame ar keraminiame inde sluoksniais dėkite agurkus, silkes, aitriąsias paprikas ir krapus. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite šaldytuve 2 paras. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis.

Suskleisti
Vokiškos silkės salotos
Receptas: Vokiškos silkės salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 120
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 puodelis (virtos - pjaustytos)
Obuoliai: 1.00 vnt. (1 puodelis - smulkinti)
Agurkai: 1.00 puodelis (marinuoti - smulkinti)
Silkė: 1.00 puodelis (pjaustyta gabalėliais)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 puodelis (pjaustyti - konservuoti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Pipirai: 10.00 vnt. (grūdeliais)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis, pipirais.
  2. Jeigu patiekalą ruošiate ne pasninkui, bet kitoms progoms, tuomet vietoje alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių galite naudoti grietinę ar majonezą.
Suskleisti
Silkė
Receptas: Silkė su džiovintomis spanguolėmis ir karamelizuotais svogūnais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 72
Receptas
Ingredientai
Silkė: 500.00 g (filė)
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnų žiedus. Kepkite juos tol, kol suminkštės, o tuomet paskaninkite druska, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Kepkite tol, kol svogūnai paruduos.

2. Nuplaukite ir nusausinkite džiovintas spanguoles bei sumaišykite jas su keptais svogūnais.

3. Silkę supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Į lėkštę dėkite silkės sluoksnį, o tada visiškai jį uždenkite paruoštais karamelizuotais svogūnais su spanguolėmis.

Suskleisti
Silkės salotos su bulvėmis
Receptas: Lenkiškos silkių ir bulvių salotos
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 127
Receptas
Ingredientai
Silkė: 400.00 g (filė; gali būti dūmo skonio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 kg (verdant nesubyrančių)
Agurkai: 4.00 vnt. (rauginti)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Druska: 0.25 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Išvirkite bulves su lupenomis. Ataušinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite silkę ir agurkus.

3. Susmulkinkite svogūną.

4. Viską sumaišykite, užberkite prieskonių, uždėkite majonezo ir palikite bent kelioms valandoms šaldytuve, kad „susidraugautų“ visi skoniai.

Suskleisti
Silkė su burokėliais
Receptas: Silkė su burokėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 152
Receptas
Ingredientai
Silkė: 300.00 g
Burokėliai: 1.00 vnt. (virtų)
Agurkai: 100.00 g (marinuoti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Virtus burokėlius ir agurkus supjaustykite kubeliais, silkę – gabaliukais, svogūnus – žiedeliais.
  2. Viską sumaišykite ir paskaninkite aliejumi bei mėgstamais prieskoniais.
Suskleisti
Silkių vėrinukai
Receptas: Silkių vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Silkė: 200.00 g
Pomidorai: 10.00 vnt. (džiovintų)
Agurkai: 5.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Duona: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite visus ingredientus panašaus dydžio kubeliais ir užverkite ant smeigtukų. Tarkime, tokia tvarka: duona, silkė, pomidorai, agurkai ir pan.
  2. Ingredientus galite keisti savo nuožiūra, įtraukti ananasus, marinuotas morkas, vyšninius pomidorus ir t. t.
Suskleisti
Silkė olandiškai
Receptas: Silkė olandiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 81
Receptas
Ingredientai
Silkė: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Cukrus: 6.00 arbat. š.
Morkos: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 10.00 vnt. (10 - 12)
Pipirai: 8.00 vnt. (8 - 10 žirneliais)
Kaip gaminti
  1. Silkę nuplaukite, nuvalykite, išdarinėkite ir supjaustykite maždaug 2 cm gabaliukais.
  2. Pipirus sutrinkite, morką ir svogūną supjaustykite žiedeliais.
  3. Paimkite 1 l talpos indą ir sudėkite ten sluoksniais svogūną, morką, citriną, pjaustytą griežinėliais, cukrų, pipirus, žuvį. Taip susluoksniuokite visus ingredientus ir 2-3 dienas laikykite šaltai.
Suskleisti
Silkė su daržovėmis
Receptas: Silkė su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 317
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Silkė: 2.00 vnt. (filė)
Džiovintos slyvos: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Aliejuje apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas.
  2. Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, paskui nupilkite jį ir susmulkinkite vaisius.
  3. Slyvas, prieš baigdami troškinti, sudėkite į keptuvę su kitomis daržovėmis, sudėkite pomidorų padažą, įberkite pipirų ir druskos.
  4. Atvėsinkite ir užpilkite ant silkės daržoves.

Receptą atsiuntė Janina M.

Suskleisti
Trapus pyragas su silkėmis
Receptas: Trapus pyragas su silkėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 23
Receptas
Ingredientai
Silkė: 300.00 g (marinuotos silkių filė)
Pievagrybiai: 300.00 g
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Džiovinti pomidorai: 50.00 g (saulėje džiovintų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (arba kiti žolelių prieskoniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite smulkintus pievagrybius ir svogūnus. Patroškinkite. Kai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytą silkės filė ir džiovintus pomidorus. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite ir dar kiek patroškinkite.
  2. Kiaušinius gerai išplakite, suberkite į juos miltus ir vėl išplakite iki vientisos konsistencijos. Įpilkite porą šaukštų aliejaus, suberkite smulkintus česnakus, parmezaną, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių ir išmaišykite.
  3. Tešlą padalykite į du lakštus – mažesnį ir didesnį. Didesnįjį įtieskite į kepimo indą taip, kad kraštai uždengtų indo sieneles.
  4. Ant tešlos tolygiai dėkite silkės ir grybų įdarą. Tada ant viršaus sukrėskite ir vėl tolygiai paskirstykite kiaušinių ir sūrio masę.
  5. Pyragą užklokite likusiu tešlos lakštu, kraštus gerai užspauskite ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30–40 minučių..                
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų