„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Velykinė šaltiena

Koks Velykų stalas be šaltienos? Šį naudingą mūsų sąnariams patiekalą vertėtų prisiminti dažniau. Skaitytoja Rūta dalinasi savo receptu.
Šaltiena
Šaltiena / 123RF.com nuotr.

Šaltienai reikės:

  • 2 kiaulės kojų,
  • 2 kiaulės ausų,
  • 1 kalakuto kaklo,
  • 1 vištienos ketvirčio,
  • druskos ir prieskonių.

Gaminimas:

15min skaitytojo nuotr./Šaltiena
15min skaitytojo nuotr./Šaltiena

Kiaulės kojas ir ausis pamerkiame dideliame puode ir paliekame per naktį šaltai. Rytą nupilame vandenį, nuplauname ir dedame į puodą virti kartu su kalakuto kaklu. Verdame nugraibydami putas, paskui beriame prieskonius, druską, svogūną. Po poros valandų į puodą dedame vištienos ketvirtį. Kadangi vanduo verdant nugaruoja, nepamirštame papildyti. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos, į puodą dedame kelias morkas, beriame petražolių.

Išvirusią šaltieną pravėsiname ir išmėsinėjame. Smulkiai supjaustome ir dedame į dubenėlius kartu su pjaustyta morka, užpilame skysčiu ir nešame atvėsti. Kai sustingsta, skanaujame.

Dėkojame Rūtai už receptą!

Kviečiame ir jus dalyvauti konkurse bei laimėti puikius lėto virimo „Piemenėlio Excellence“ gaminius!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“