Velykoms – 3 įdomesni įdarytų kiaušinių receptai: aštrūs, kepti ir skaninti silke

Įdaryti kiaušiniai, kaip pirmas pietų užkandis, žinomi jau nuo antikos laikų. Kiaušiniai būdavo gardinami įvairiomis žolelėmis, padažais. Nuo XV a. šis valgis paplito visoje Europoje, o kiaušiniams įdaryti naudoti žalumynai, sūris. XX a. pradžioje kiaušinius imta gardinti majonezu, prieskoniais, kitais priedais: žuvimi, jūrų gėrybėmis, mėsa. Štai 3 įdomesni įdarytų kiaušinių receptai, rasti knygoje „Iš kiaušinių“, puikiai tiksiantys šventiniam stalui.
Įvairūs įdomūs įdaryti kiaušiniai
Įvairūs įdomūs įdaryti kiaušiniai / Shutterstock nuotr.

Aštrūs įdaryti kiaušiniai

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 4 kietai virti kiaušiniai;
  • 1 šaukštas majonezo;
  • 1 šaukštas garstyčių;
  • 1 šaukštas susmulkinto svogūno;
  • 2 susmulkinti marinuoti agurkai;
  • 0,5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių;
  • 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 šaukštelio Kajeno paprikų dribsnių.

Gaminimas:

1. Kiaušinius nulupti ir perpjauti išilgai.

2. Trynius išimti ir kartu su kitais produktais gerai sutrinti elektriniu trintuvu. Pagardinti prieskoniais.

3. Įdarą šaukšteliu sudėti į baltymus (galima sudėti į konditerinį maišelį ir tada išspausti). Pabarstyti Kajeno paprikų dribsniais.

Shutterstock nuotr./Aštrūs įdaryti kiaušiniai
Shutterstock nuotr./Aštrūs įdaryti kiaušiniai

Kepti įdaryti kiaušiniai

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 4 kiaušiniai;
  • 1 šaukštas sviesto;
  • 1 šaukštas susmulkinto karštai rūkyto kiaulienos kumpio;
  • 1 šaukštelis džiovintų peletrūnų;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 1 šaukštas džiūvėsėlių.

Gaminimas:

Kiaušinius nuplauti ir kietai išvirti. Aštriu peiliu perpjauti per pusę su lukštais ir išimti kiaušinių masę. Ją sutrinti elektriniu trintuvu, pridėti sviesto, kumpio, prieskonių ir išmaišyti. Tada įdaryti kiaušinių lukštus, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje 5–10 minučių.

Shutterstock nuotr./Kepti įdaryti kiaušiniai
Shutterstock nuotr./Kepti įdaryti kiaušiniai

Silkių filė įdaryti kiaušiniai

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 4 kietai virti kiaušiniai;
  • 1 susmulkintas nedidelis svogūnas;
  • 1 šaukštas lydyto sviesto;
  • 200 g silkių filė;
  • 1 šaukštas garstyčių;
  • 1 šaukštas grietinės;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • žalumynų.

Gaminimas:

1. Kiaušinius nulupti ir perpjauti išilgai.

2. Svogūną pakepinti su įkaitintu sviestu. Palikti atvėsti.

3. Trynius išimti ir sutrinti elektriniu trintuvu su silkių filė, keptais svogūnais, garstyčiomis ir grietine. Pagardinti pipirais.

4. Įdarą šaukšteliu sudėti į baltymus (galima sudėti į konditerinį maišelį ir tada išspausti). Papuošti žalumynais.

Shutterstock nuotr./Silkių filė įdaryti kiaušiniai
Shutterstock nuotr./Silkių filė įdaryti kiaušiniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis