Aštrūs įdaryti kiaušiniai
Ingredientai (4 porcijoms):
- 4 kietai virti kiaušiniai;
- 1 šaukštas majonezo;
- 1 šaukštas garstyčių;
- 1 šaukštas susmulkinto svogūno;
- 2 susmulkinti marinuoti agurkai;
- 0,5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių;
- 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- 0,5 šaukštelio Kajeno paprikų dribsnių.
Gaminimas:
1. Kiaušinius nulupti ir perpjauti išilgai.
2. Trynius išimti ir kartu su kitais produktais gerai sutrinti elektriniu trintuvu. Pagardinti prieskoniais.
3. Įdarą šaukšteliu sudėti į baltymus (galima sudėti į konditerinį maišelį ir tada išspausti). Pabarstyti Kajeno paprikų dribsniais.
Kepti įdaryti kiaušiniai
Ingredientai (4 porcijoms):
- 4 kiaušiniai;
- 1 šaukštas sviesto;
- 1 šaukštas susmulkinto karštai rūkyto kiaulienos kumpio;
- 1 šaukštelis džiovintų peletrūnų;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- 1 šaukštas džiūvėsėlių.
Gaminimas:
Kiaušinius nuplauti ir kietai išvirti. Aštriu peiliu perpjauti per pusę su lukštais ir išimti kiaušinių masę. Ją sutrinti elektriniu trintuvu, pridėti sviesto, kumpio, prieskonių ir išmaišyti. Tada įdaryti kiaušinių lukštus, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje 5–10 minučių.
Silkių filė įdaryti kiaušiniai
Ingredientai (4 porcijoms):
- 4 kietai virti kiaušiniai;
- 1 susmulkintas nedidelis svogūnas;
- 1 šaukštas lydyto sviesto;
- 200 g silkių filė;
- 1 šaukštas garstyčių;
- 1 šaukštas grietinės;
- maltų juodųjų pipirų;
- žalumynų.
Gaminimas:
1. Kiaušinius nulupti ir perpjauti išilgai.
2. Svogūną pakepinti su įkaitintu sviestu. Palikti atvėsti.
3. Trynius išimti ir sutrinti elektriniu trintuvu su silkių filė, keptais svogūnais, garstyčiomis ir grietine. Pagardinti pipirais.
4. Įdarą šaukšteliu sudėti į baltymus (galima sudėti į konditerinį maišelį ir tada išspausti). Papuošti žalumynais.