1. Kiaušinius išvirkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius, sutrinkite ir sudėkite juos į keptuvę.
2. Taip pat sudėkite šprotus ir sutrinkite juos šakute.
3. Smulkiai supjaustykite pievagrybius ir viską pakepinkite keptuvėje. Masę dėkite į kaiušinio vidų ir užberkite smulkintos paprikos.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8–10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų. Lukštus nulupkite ir perpjaukite kiaušinius išilgai per pusę, trynius išimkite į atskirą dubenėlį ir atidėkite į šalį.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popierinu rankšluosčiu. Atvėsinkite.
3. Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais. Pertrinkite visus produktus, kad gautųsi vientisa masė.
4. Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite. Skanaus!
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“
1. Kiaušinius nulupkkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius.
2. Česnakus sugrūskite, trynius pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite visus kitus recepte nurodytus produktus ir gerai išmaišykite.
3. Gauta mase įdarykite kiaušinių puseles ir apibarstykite susmulkintomis petražolėmis.
1. Kietai virtus kiaušinius atvėsinkite, tada atsargiai labai aštriu (geriausia dantytu) peiliu perpjaukite juos su visais lukštais išilgai pusiau. Šaukšteliu labai atsargiai, kad lukštas nesutrupėtų, išgramdykite kiaušinio baltymą ir trynį.
2. Kiaušinius sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą, suberkite špinatų lapelius, įpilkite grietinės, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Pulsuojančiais judesiais smulkinkite masę, kol ji taps smulkiai grūdėta (tačiau nevirs visiška tyrele). Galiausiai įmaišykite smulkintus svogūnų laiškus.
3. Taip paruošta mase pripildykite kiaušinių lukštus, išlygindami viršų.
4. Į lėkštelę įberkite porą šaukštų džiūvėsių ir į juos pavilgykite kiaušinių puselių įdarą, švelniai paspausdami, kad įdaras priliptų.
5. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir guldykite kiaušinių puseles įdaru į apačią. Kepinkite keletą minučių, kol apačia apskrus ir visas kiaušinio įdaras sušils. Patiekite kiaušinius iškart, dar šiltus.
1. Kiaušinius kietai išvirkite, įmeskite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius (nesvarbu, jei šie sutrupės). Baltymus sudėkite į didelę lėkštę – juos beliks įdaryti.
2. Įdarui į dubenį sudėkite trynius, majonezą, garstyčias, berkite po žiupsnį druskos, pipirų ir kruopščiai sutrinkite. Tam geriausiai pasitarnaus elektrinis trintuvas.
3. Gauta mase pripildykite baltymų puseles (jei esate estetiką vertinanti asmenybė, galite naudotis konditeriniu švirkštu). Palaikykite šaldytuve valandą.
4. Prieš patiekiant kiaušinių viršų pabarstykite malta paprika, smulkiai kapotomis petražolėmis, jei pageidaujate, uždėkite po mažytę juostelę lašišos ar kumpio.
1. Kiaušinius kietai išvirkite, įmeskite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius. Baltymų puseles išdėliokite didelėje lėkštėje.
2. Pagaminkite įdarą: trynius dėkite į dubenį, į jį suberkite ir kubeliais supjaustytą avokadą, labai gerai sutrinkite iki vientisumo – tam pravers elektrinis trintuvas.
3. Į trynių-avokadų masę dėkite jogurtą, garstyčias, pilkite actą, berkite druską ir gerą žiupsnį pipirų. Labai gerai išmaišykite.
4. Baltymų puseles pripildykite įdaru (estetams ir vėl pravers konditerinis švirkštas), pabarstykite kapotais laiškiniais česnakais. Atvėsinkite kiaušinius šaldytuve 1–2 val. Ilgiau nelaikykite, nes įdaras ims juoduoti.
5. Prieš tiekiant kiaušinius apibarstykite smulkiai kapotais svogūnų laiškais ar laiškiniais česnakais.
1. Kiaušinius išvirkite, perpjaukite pusiau.
2. Išimkite trynį, jį sutrinkite, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su tunu.
3. Mase įdarykite kiaušinius ir ant viršaus užtarkuokite sūrio.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kiaušinius perpjaukite, išimkite trynius ir juos sumaišykite su pjaustytu kumpiu bei sūriu.
2. Masę paskaninkite pipirais, česnaku, įberkite druskos.
3. Išmaišykite su majonezu, sudėkite į baltymus ir papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. 8 kiaušinius išvirkite kietai. Šiek tiek praaušusius su visu lukštu perpjaukite per pusę. Šaukšteliu išskobkite minkštimą ir smulkiai sukapokite arba sumalkite mėsmale.
2. Kiaušinių masę, riešutus, sviestą, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus sumaišykite su žaliu kiaušiniu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Lukštų puseles pripildykite paruošto įdaro, sudėkite į skardą (perpjautąja puse į apačią) ir iškepti orkaitėje. Galima kepti keptuvėje su trupučiu sviesto.
4. Kiaušiniai skanūs ir karšti, ir šalti. Prie jų tinka ryžių košė ir morkų salotos.
Patarimas. Nelengva perpjauti virtus kiaušinius su lukštais. Lygiausias pjūvis išeina pjaunant peiliu dantytais ašmenimis.
1. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Nuo morkos ir saliero nulupkite žievę ir sutarkuokite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, morkas ir salierus. Keletą minučių patroškinkite, kol pagels.
2. Kietai virtus kiaušinius perpjaukite perpus išilgai, išimkite trynius. Sutrinkite trynius šakute. Smulkiais gabalėliais supjaustykite rūkytą lašišą. Suberkite į atvėsusias troškintas daržoves. Pagardinkite druska, prieskoniais.
3. Jogurtą sumaišykite su majonezu citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Sukrėskite į įdaro masę ir dar kartą viską išmaišykite.
4. Įdarą sudėkite į virto kiaušinio baltymo puseles. Papuoškite žalumynais.