Tai aromatingas, drėgnas, saldus (tačiau ne per saldus!) kepinys, kuriam pirmiausiai paruošiama pagerinta mielinė tešla, ji pabrandinama per naktį šaldytuve. Kitądien ruošiamas įdaras, o galiausiai pyragas ypatingai suformuojamas ir kepamas. Taip, gaminimas išsitęsia laike, tačiau viskas tik skamba kiek sudėtingai, o iš tiesų – žingsnis po žingsnio – viskas įmanoma. Rezultatas tikrai maloniai nustebins!
Štai keli patarimai prieš pradedant:
- produktai mielinei tešlai turi būti kambario temperatūros;
- nepamirškite į tešlą įberti druskos, ji ir paryškina skonį, ir jį subalansuoja;
- įdarui naudokite geros kokybės šokoladą ir kakavos miltelius;
- neatsisakykite sirupo, kuriuo reikia patepti iškepusią babką, jis suteikia dar daugiau skonio ir drėgmės. Sirupu kepinį tepkite dar karštą;
- pjaustykite pyragą tik visiškai atvėsusį. Jį galima iškepti iš anksto ir laikyti kambario temperatūroje suvyniojus į foliją;
- kepkite pyragą kekso formoje aukštesniais kraštais – iš nurodyto produktų kiekio išeis viena didelė arba dvi mažesnės babkos. Tačiau galima pinti ir apvalų vainiką plačioje plokščioje skardoje.