„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Velykų stalo pažiba – šokoladinė „babka“: detaliai – kaip iškepti šį skanėstą

Kad ir kokios nuotaikos tvyrotų ore, neišvengiamai artėja Velykos. Šiemet tai ir proga darsyk įvertinti, kaip gera, kai prie stalo susirenka visi artimieji, o kai kuriuose namuose prie stalo sės ir tie, kas pabėgo nuo tragedijos Ukrainoje. Per gražiąją pavasario šventę daugelis ragausime ką nors nekasdienio, ypatingo. Jei nesibaidote mielinių kepinių, siūlome iškepti nuostabų pyragą – šokoladinę „babką“ (dar kitaip vadinama Velykų baba / pyragas).
Šokoladinė babka
Šokoladinė „babka“ / Vida Press nuotr.

Tai aromatingas, drėgnas, saldus (tačiau ne per saldus!) kepinys, kuriam pirmiausiai paruošiama pagerinta mielinė tešla, ji pabrandinama per naktį šaldytuve. Kitądien ruošiamas įdaras, o galiausiai pyragas ypatingai suformuojamas ir kepamas. Taip, gaminimas išsitęsia laike, tačiau viskas tik skamba kiek sudėtingai, o iš tiesų – žingsnis po žingsnio – viskas įmanoma. Rezultatas tikrai maloniai nustebins!

Štai keli patarimai prieš pradedant:

  • produktai mielinei tešlai turi būti kambario temperatūros;
  • nepamirškite į tešlą įberti druskos, ji ir paryškina skonį, ir jį subalansuoja;
  • įdarui naudokite geros kokybės šokoladą ir kakavos miltelius;
  • neatsisakykite sirupo, kuriuo reikia patepti iškepusią babką, jis suteikia dar daugiau skonio ir drėgmės. Sirupu kepinį tepkite dar karštą;
  • pjaustykite pyragą tik visiškai atvėsusį. Jį galima iškepti iš anksto ir laikyti kambario temperatūroje suvyniojus į foliją;
  • kepkite pyragą kekso formoje aukštesniais kraštais – iš nurodyto produktų kiekio išeis viena didelė arba dvi mažesnės babkos. Tačiau galima pinti ir apvalų vainiką plačioje plokščioje skardoje.
Vida Press nuotr./Šokoladinė babka
Vida Press nuotr./Šokoladinė babka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“