„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

25 šventiniai patiekalai su kiaušiniais Velykų stalui

Velykų stalas būna nukrautas gardžiausiais patiekalais, o jo centre – šventės kaltininkai kiaušiniai. Pasisemkite idėjų, kuo galite nustebinti artimuosius gražiausios pavasario šventės proga.
Žaismingas Velykų stalo užkandis
Žaismingas Velykų stalo užkandis / Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 3 originalūs desertai Velykoms: paukščių lizdelis, namelis ir ypatingos varškės spurgytės

Pikantiško skonio raudonviršiai
Receptas: Pikantiško skonio raudonviršiai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 147
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virtų)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto fermentinio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištiena: 1.00 vnt. (rūkyta blauzdelė)
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus)
Agurkai: 0.50 vnt. (ilgavaisio)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius, sūrį, česnaką sutarkuokite burokine trintuve.
  2. Vištieną susmulkinkite.
  3. Viską sudėkite į dubenį, dėkite majonezo ir gerai išmaišykite.
  4. Jei trūksta prieskonių, įberkite pipirų.
  5. Pašlapinkite rankas vandeniu ir darykite vieno kąsnio kamuoliukus.
  6. Juos dėkite ant storesnių agurko griežinėlių ir papuoškite vyšninio pomidoro pusele. 

Receptą atsiuntė Odeta.

Suskleisti
Netikras zuikis su putpelių kiaušiniais
Receptas: Netikras zuikis su putpelių kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Faršas: 1.00 kg (Vištienos šlaunelių mėsos)
Vištienos krūtinėlė: 200.00 g (smulkiai pjaustytos kubeliais filė)
Kiaušiniai: 14.00 vnt. (2 - vištos ir 12 - putpelių)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Šoninė: 1.00 vnt. (šalto rūkymo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais ir apkepkite svieste, kol suminkštės.
  2. Vištienos šlaunelių mėsos faršą ir apie 5 mm dydžio kubeliais supjaustytos vištienos filė gabaliukus sumaišykite su kiaušiniais ir kepintomis daržovėmis, taip pat įdėkite grietinėlėje išmirkytus dziūvėsėlius, išspaustą česnaką, visą masę paskaninkite Viduržemio jūros prieskoniais, druska ir juodais maltais pipirais.
  3. Tuomet viską gerai išmaišykite ir paruoštą masę palikite 10 min. pastovėti.
  4. Tuomet kelis kartus išmuškite masę – meskite iš aukštai į indą, kuriame ji buvo maišyta; tai pakartokite 5 kartus, kad išeitų visas oras.
  5. Folija išklokite kepimo formą, ant dugno iki pusės išklokite plonai pjaustytais šalto rūkymo šoninės griežinėliais, tuomet ant dugno iki pusės formos sudėkite paruoštą netikro zuikio masę, per vidurį viena eile sudėkite virtus putpelių kiaušinius ir uždėkite likusią masę.
  6. Tuomet užklokite folija ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., priklausomai nuo to, kokio diametro jūsų forma.
  7. Iškeptą netikrą zuikį galite patiekti karštą su garnyru arba šaltą, supjaustytą riekelėmis, kaip užkandį.
Suskleisti
Drebučiai su vištiena
Receptas: Drebučiai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 30
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 700.00 g (500 - viščiukų filė ir 200 - vištienos blauzdelių)
Vanduo: 1.50 l (1,5 - 2)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliais)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Želatina: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite.
  2. Sudėkite pusiau padalytą svogūną ir į kelias dalis perpjautą morką, suberkite pipirus, įmeskite laurų lapelių.
  3. Jei norite – įberkite džiovintų daržovių mišinio. Virkite apie 1,5–2 valandas.
  4. Išimkite vištieną, daržoves, o sultinį nukoškite. Į jį suberkite želatiną ir išmaišykite.
  5. Viščiukų filė susmulkinkite gabaliukais, blauzdelių mėsą atskirkite nuo kaulo. Virtą morką supjaustykite griežinėliais.
  6. Česnako skiltelę sukapokite. Gilų dubenį pridėkite vištienos gabaliukų, sluoksnį morkų ir užberkite česnako. Užpilkite sultiniu, atvėsinkite. Dėkite parai į šaldytuvą.

Kulinaro patarimas. Drebučius galite pagardinti žalumynais, žirneliais, kietai virtais kiaušiniais, grybais ir t. t.

Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai
Receptas: Įdaryti kiaušiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 215
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kietai virti)
Lašiša: 150.00 g (šaltai rūkytos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Salierai: 50.00 g (šaknies)
Morkos: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinos sulčių ir žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Nuo morkos ir saliero nulupkite žievę ir sutarkuokite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, morkas ir salierus. Keletą minučių patroškinkite, kol pagels.

2. Kietai virtus kiaušinius perpjaukite perpus išilgai, išimkite trynius. Sutrinkite trynius šakute. Smulkiais gabalėliais supjaustykite rūkytą lašišą. Suberkite į atvėsusias troškintas daržoves. Pagardinkite druska, prieskoniais.

3. Jogurtą sumaišykite su majonezu citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Sukrėskite į  įdaro masę ir dar kartą viską išmaišykite.

4. Įdarą sudėkite į virto kiaušinio baltymo puseles. Papuoškite žalumynais.

Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai
Receptas: Įdaryti kiaušiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 64
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 9.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (susmulkintų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 50.00 g (pluoštelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. 8 kiaušinius išvirkite kietai. Šiek tiek praaušusius su visu lukštu perpjaukite per pusę. Šaukšteliu išskobkite minkštimą ir smulkiai sukapokite arba sumalkite mėsmale.

2. Kiaušinių masę, riešutus, sviestą, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus sumaišykite su žaliu kiaušiniu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Lukštų puseles pripildykite paruošto įdaro, sudėkite į skardą (perpjautąja puse į apačią) ir iškepti orkaitėje. Galima kepti keptuvėje su trupučiu sviesto.

4. Kiaušiniai skanūs ir karšti, ir šalti. Prie jų tinka ryžių košė ir morkų salotos.  

Patarimas. Nelengva perpjauti virtus kiaušinius su lukštais. Lygiausias pjūvis išeina pjaunant peiliu dantytais ašmenimis.

Suskleisti
Kiaušiniai drebučiuose
Receptas: Kiaušiniai drebučiuose
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.6 / 10
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (kietai virti)
Želatina: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių)
Vynas: 1.00 st. (sauso balto)
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š. (keli lašai)
Pomidorai: 200.00 g (nedidelių)
Petražolės: 20.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Želatiną išbrinkinkite stiklinėje šalto virinto vandens ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Vyną sumaišykite su actu, sojų padažu, pagardinkite keliais lašais “Vorčesterio” padažo ir maišydami supilkite šiltą želatinos tirpalą. Viską gerokai pasūdykite, antraip sustingę drebučiai bus prėsko skonio.

2. Į norimos formos indą įpilkite maždaug 1 cm storio drebučių sluoksnį ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusį sluoksnį apibarstykite susmulkintais prieskoniniais žalumynais, išdėliokite perpus perpjautus pomidorus (pusę nurodyto kiekio), ant jų sudėkite nuluptus, bet nepjaustytus kiaušinius, įpilkite želatinos tirpalo, kad vos apsemtų, ir vėl dėkite į šaldytuvą.

3. Ant sustingusio sluoksnio išdėliokite likusius pomidorus, apibarstykite žalumynais, supilkite likusį želatinos tirpalą ir laikykite šaldytuve, kol viskas gerai sustings.

Suskleisti
Kiaušiniai sluoksniuotos tešlos “lizdeliuose”
Receptas: Kiaušiniai sluoksniuotos tešlos “lizdeliuose”
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (ir 1 tešlai patepti)
Actas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 150.00 g (padažui)
Pienas: 2.00 st. (padažui)
Grietinė: 100.00 ml (padažui)
Duonos džiūvėsėliai (padažui) 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š. (padažui)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis padažui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis padažui)
Kaip gaminti

1. Iš šiek tiek atšilusios tešlos stikline išspauskite 12 skritulių (6 – 7 cm skersmens). Iš 6 skritulių mažesniu indu (pavyzdžiui, taurele) išspauskite 4 – 4,5 cm skersmens angas. Sveikuosius skritulius patepkite išplaktu kiaušiniu, ant kiekvieno uždėkite po skritulį su anga, dar kartą patepkite kiaušiniu ir orkaitėje kepkite 10 – 15 min.

2. Paruoškite padažą: susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste, supilkite karštą pieną, suberkite džiūvėsėlius, prieskonius ir troškinkite, kol svogūnai visiškai suminkštės. Paskui pertrinkite per sietelį, supilkite grietinėlę ir dar truputį pakaitinkite.

3. Kiaušinius išvirkite “su marškinėliais”: po vieną atsargiai suleiskite į 1 l verdančio actu parūgštinto vandens ir virkite 3 – 4 min., kol baltymai sukrekės. Išvirusius išgriebkite kiaurasamčiu.

4. Į kiekvieną tešlos “lizdelį” dėkite po kiaušinį, užpilkite dar karštu padažu ir 10 min. kepkite orkaitėje. Iškepusius papuoškite svogūnų laiškais.

Suskleisti
Kiaušinių pyragas su kumpiu
Receptas: Kiaušinių pyragas su kumpiu
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Trapi tešla 400.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š. (minkšto)
Kumpis: 150.00 g (griežinėliais supjaustyto virto kiaulienos)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušinių prieskoniai (geriau be druskos ir skonio stipriklių) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iškočiota tešla išklokite riebalais pateptą kepimo formą taip, kad papločio kraštai būtų pakilę. Suformuokite dar vieną apskritą paplotį pyrago viršui uždengti.

2. Tešlą aptepkite sviestu, ant viršaus uždėkite kumpio griežinėlių.

3. Ant kumpio po vieną muškite kiaušinius (pasistenkite, kad tryniai išliktų sveiki). Kiaušinius apibarstykite druska, pipirais ir gausiai – kiaušinių prieskoniais. Ant jų atsargiai sudėkite likusius kumpio griežinėlius.

4. Viršų uždenkite trapios tešlos papločiu. Kepkite 200ºC orkaitėje 20 – 30 min.

Suskleisti
Pievagrybiai įdaryti kiaušiniais
Receptas: Kiaušiniais įdaryti pievagrybiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Pievagrybiams nupjaukite kotukus. Kiaušinius suplakite su pjaustytais svogūnų laiškais, įdėkite druskos, pipirų.

2. Į apverstų pievagrybių kepurėles dėkite plaktų kiaušinių plakinio ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Tunu įdaryti kiaušiniai
Receptas: Tunu įdaryti kiaušiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 121
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Tunas: 180.00 g (indelis)
Porai: 50.00 g
Sūris: 100.00 g („Džiugo“)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite, perpjaukite pusiau.

2. Išimkite trynį, jį sutrinkite, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su tunu.

3. Mase įdarykite kiaušinius ir ant viršaus užtarkuokite sūrio.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiaušiniai su paprikomis
Receptas: Kiaušiniai su paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 riekės
Prieskoniai: (mėgiami) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Įkaitintinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.

2. Dėkite griežinėliais pjaustytas paprikas ir įmuškite į jas kiaušinius.

3. Pagal skonį užberkite prieskonių ir kepkite ant mažos ugnies. Užpilkite ant kiaušinio šiek tiek karšto aliejaus iš keptuvės, kad viršus gerai iškeptų.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Velykiniai kiaušiniai keksiukai
Receptas: Velykiniai kiaušiniai-keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Miltai: 450.00 g
Cukrus: 150.00 g
Kakava: 50.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Pienas: 250.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g (arba kepiniams skirtas margarinas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 1.00 vnt. (vanilės ankštis arba 0,5 arbat. š. vanilinio cukraus (naudojau vanilės esenciją))
Kaip gaminti

Papildomai reikės:

• 14–16 vnt. kiaušinių lukštų (paruoškite juos taip: pradurkite skylę viename kiaušinio gale, pašalinkite kiaušinio turinį, praplaukite karštu vandeniu ir pamerkite į stiprų druskos tirpalą maždaug 1 val.),

• keksiukų kepimo formų,

• folijos,

• medinių iešmelių,

• juostelių kaspinėliams.

Visų nurodytų kiekių naudojau per pusę, nes naminiai kiaušiniai nebuvo vienodi, tad man išėjo 7 „kiaušiniai“ ir dar du keksiukai formelėse.

 

1. Sumaišykite sausus produktus (išskyrus kakavą). Ištirpintą sviestą sumaišykite su pienu ir plaktais kiaušiniais.

2. Tuomet sumaišykite sausus produktus su skysčiu. Mases padalykite pusiau (jei norite dvispalvių „margučių“) ir į vieną įmaišykite kakavos. Jei turite maisto dažų, su masėmis galite daugiau „pažaisti“ ir jas nudažyti įvairiausiomis spalvomis.

3. Kiaušinių lukštus ištraukite iš sūraus vandens, nuvarvinkite ir dėkite ant popierinio rankšluostėlio.

4. Imkite keksiukų kepimo formą ir į kiekvieną formelę įklokite folijos, kad keksiukas stovėtų stabiliai.

5. Išdžiuvus lukštams, imkite šaukštelį aliejaus ir pilkite į lukštą, pateliuškuokite ir pilkite į kitą. Perteklių išpilkite.

6. Tuomet šaukšteliu, konditeriniu švirkštu ar maišeliais pripildykite keksiukus, maždaug 2/3, nes turinys veršis lauk.

7. Kepkite iki 170 °С įkaitintoje orkaitėje apie 15–18 minučių.

8. Iškepusius galite tiekti kaip tik sugalvojate, tarkime, nenuluptus formelėse arba nuluptus, arba taip, kaip mes, t. y. ant iešmelių. Tad imkite iešmelį, užriškite kelių spalvų kaspinėlių ir persmeikite keksiuką.

Štai ir gardus velykinis skanėstas, kuris tikrai nepaliks abejingų vaikučių!

Receptą atsiuntė Roberta Vasiliauskienė

Suskleisti
Desertiniai šokoladiniai kiaušiniai
Receptas: Desertiniai šokoladiniai kiaušiniai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Šokoladiniai kiaušiniai: (galima rasti ir be žaisliukų) 10.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (tepamas „Philadelphia“)
Grietinėlė: 200.00 ml (35% riebumo)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Džemas: 5.00 arbat. š. (persikų arba abrikosų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išlukštenkite, karštu peiliu nupjaukite viršūnes (jei viduje žaisliukas, teks pjauti daugiau).

2. Kremui tepamąjį sūrį sumaišykite su vaniliniu ir milteliniu cukrumi bei citrinų sultimis.

3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų, sumaišykite su sūrio mase ir dėkite į kiaušinius.

4. Krėskite džemo per viduriuką „tryniui“. Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui ir... mėgaukitės. Beje, šaldytuve gali išbūti apie 2 dienas.

Skanių Velykinių desertų!

Receptą atsiuntė Roberta Vasiliauskienė

Suskleisti
Želė kiaušiniai
Receptas: Želė kiaušiniai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 44
Receptas
Ingredientai
Želė: 4.00 vnt. (po pakelį kivi, braškių, grietinėlės, citrinų skonio želė)
Braškės: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Įstatykite kiaušinius į dėklą (prieš tai užlipinkite vieną skylutę), pilkite paruoštą želę (želė turi būti paruošta į pusę kiekio vandens, kiek nurodyta ant pakelio, dar galima pridėti ir tirpintos želatinos), įberkite braškių gabaliukų ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų pirmas sluoksnis.

2. Tada išimkite ir taip susitingdykite visus sluoksnelius. Palaikykite želę šaldytuve, kad gerai sustingtų. Tuomet nulupkite lukštus (jei prastai lupasi, palaikykite karštesnio vandens vonelėje kelias sekundes). Tiekite vienus, su grietinėle arba pasitelkusios vaizduotę.

Receptą atsiuntė Roberta Vasiliauskienė

Suskleisti
Orkaitėje kepti kiaušiniai
Receptas: Orkaitėje kepti kiaušiniai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 28
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 10.00 vnt. (vyšniniai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kumpis: 80.00 g (8 griežinėliai vytintas)
Sūris: 30.00 g (brandintas)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Šiam patiekalui paruošti reikės keturių nedidelių kepimo indų, skirtų keksiukams arba apkepėlėms kepti. Patepkite indelius sviestu ir jas išklokite plonai pjaustytu vytintu kumpiu. Kumpio gabalėliai turi dengti indo kraštus ir dugną.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, išspauskite ir trumpai pakepkite česnako skilteles, tik nesuskrudinkite, nes apkars. Sudėkite ir maišydama apkepkite puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus, pagal skonį juos pasūdykite.

3. Į indelius su kumpiu įdėkite po šaukštą keptų pomidorų, užberkite smulkiai tarkuoto sūrio, įmuškite po vieną kiaušinį, paskaninkite druska ir pipirais. Pašaukite indelius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol kiaušinio baltymas sukietės. Tiekite karštus.

Suskleisti
Kiaušinių frapė
Receptas: Kiaušinių frapė
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 10
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (tryniai)
Ledai: (grietininiai) 350.00 g
Cukraus sirupas: 80.00 ml (arba skystas medus)
Pienas: 3.00 st.
Kaip gaminti

1. Ledus išplakite su sirupu ar medumi, tryniais. Supilkite pieną ir dar kartą labai gerai išplakite. Tiekite iškart. 2. Galite paskaninti 2 šaukšteliais tirpios kavos – ruošdami  gėrimą ją ištirpinkite piene.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kiaušiniai pievagrybiuose
Receptas: Kiaušiniai pievagrybiuose
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 6.00 vnt. (dideli rudieji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (putpelių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (saujelė šviežių)
Kaip gaminti

1. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite kotelius, vidų pabarstykite druska ir pipirais.

2. Į kiekvieną pievagrybį atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkiteį aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, kol kiaušiniai sukrekės.

3. Iškeptus pievagrybius patiekite pabarstytus šviežiais krapais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Netikras zuikis su kiaušiniais
Receptas: Netikras zuikis su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 77
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Faršas: 700.00 g (700 - 800 kiaulienos)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4 - kietai virti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mišinys pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Į aliejumi pašlakstytą pailgą kepimo formą dėkite trečdalį faršo, tada eile sudėkite luptus kiaušinius. Kiaušinius apdėkite paruoštu faršu.

2. Ant viršaus sudėkite likusį faršą. Viršų gerai rankomis apspauskite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40–45 minutes, kol gražiai apskrus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
Receptas: Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 56
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja (lapelių)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Ridikėliai: 200.00 g
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto - padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. ("Dižono" - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę.

2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po dvi virto kiaušinio puseles. Šalia patiekite indelį su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Orkaitėje kepti kiaušiniai su pupomis
Receptas: Orkaitėje kepti kiaušiniai su pupomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Salierai: 100.00 g (lapkočių)
Pupos: (šviežios arba šaldytos) 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nuo pupų nulupkite luobeles, salierų lapkočius nuplaukite.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytus salierų lapkočius, pupas ir kumpį.

3. Kumpį su salierais sudėkiteį du karščiui atsparius gilius indelius, įmuškite po kiaušinį, pabarstyti pipirais (galima – ir druska). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai su įvairiais padažais
Receptas: Įdaryti kiaušiniai su įvairiais padažais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 69
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š. (arba natūralus jogurtas)
Karis: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Kiaušinius nulupkkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius.

2. Česnakus sugrūskite, trynius pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite visus kitus recepte nurodytus produktus ir gerai išmaišykite.

3. Gauta mase įdarykite kiaušinių puseles ir apibarstykite susmulkintomis petražolėmis.

Suskleisti
Kiaušiniai su feta
Receptas: Kiaušiniai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (didesnis)
Fetos sūris: 50.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.  Svogūną nulupkite ir supjaustykite, pomidorą susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepinkite, kol lengvai apskrus.

2. Įmuškite kiaušinius. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Užberkite smulkinto pomidoro ir fetos, pagardinkite pipirais. Kepkite, kol sūris išsilydys.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos
Receptas: Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 40
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Majonezas: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g
Grybai: 100.00 g (marinuotų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (arba tinka citrinų sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite gabalėliais.
  2. Majonezą pasūdykite, papipirinkite, įberkite garstyčių arba įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite kapoto kumpio bei grybų.
  3. Sumaišykite su kiaušiniais.
Suskleisti
Virti kiaušiniai be lukšto
Receptas: Virti kiaušiniai be lukšto
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 64
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (mėgstamų -svogūnų, petražolių)
Kaip gaminti
  1. Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį...
  2. Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų...
  3. Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiaušiniai ant dugno...
  4. Uždėkite po gabalytį sviesto į dubenėlius su plėvele, arba šiek tiek kokoso aliejaus (nebūtinai; viskas pavyko ir be to). Įkulkite po kiaušinį į plėvele išklotus dubenėlius, plėvelės kraštus suimkite ir suriškite siūlu, ar tiesiog gerai užsukite...
  5. Į užvirusį vandenį puode dėkite plėvele susuktus lauknešėlius taip, kad dangčiu prispaustumėte lauknešėlių galus, ir jie laikytųsi bei taip virtų...
  6. Virkite apie 10-12 minučių, arba kol pabals baltymas. Nepervirkite.
  7. Sugriebkite lauknešėlių kraštelius ir atidenkite puodo dangtį. Lauknešėlius atidarykite ir kiaušinius išverskite ant špinatų lapų, ant žalių salotų lapų ar ant apskrudintais krašteliais juodos duonos riekės... Pabarstykite druska ar pipiriukais... 

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti
Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais
Receptas: Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 4.00 riekės (baltos)
Ridikėliai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Daigintos pipirnės: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Baltą duoną paskrudinkite.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite.
  3. Jogurtą pagardinkite pipirais, pasūdykite ir sumaišykite su garstyčiomis.
  4. Ant skrudintos baltos duonos dėkite smulkintų kiaušinių, apšlakstykite jogurto ir garstyčių padažu.
  5.  Ant užkandukų viršaus dėkite po kelias riekeles agurko ir ridikėlių. Apibarstykite šviežiais pipirnių daigeliais.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs