Velykų stalui – anties krūtinėlė per 10 minučių ir šokoladinis pyragas kiaušinių lukštuose

Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona Juciūtė visada siūlo pažvelgti į tradicines šventes šiek tiek netradiciškai. Ne išimtis ir šios Velykos, per kurias ji siūlo išmėginti su apelsinų sultimis keptą anties krūtinėlę, kiaušinius ragauti užkandant puikia prieskonine duonele, o desertui išbandyti paską ir „brownie“ kiaušinių lukštuose.
Brownie kiaušinių lukštuose
Brownie kiaušinių lukštuose / Autorės nuotr.

„Velykoms įprasta kepti tradicinę saldžią pynę. Bet šįkart siūlau išsikepti prieskoninės duonelės su česnakais, prie kurios puikiai tiks svarbiausias šios šventės patiekalas – kiaušiniai“, – sakė I.Juciūtė.

Pagrindiniam patiekalui maisto specialistė siūlo su apelsinų sultimis keptą antį, kuri turėtų palikti įspūdį visiems valgytojams.

„Tai efektingas ir labai greitai paruošiamas patiekalas – šiek tiek laiko pasiruošimui, o orkaitėje kepti  reikės tik 10 minučių. Anties krūtinėlė – išskirtinio skonio, labai maistinga, tačiau mažai kaloringa, todėl paruošę karštam stalui šį patiekalą apsaugosite svečius nuo persivalgymo“, – aiškina Maistoklubas.lt autorė.

Velykinė paska – labai populiarus saldus velykinis patiekalas Rusijoje ir kitose stačiatikių šalyse. Jei dar neragavote, I.Juciūtė siūlo tai padaryti jau per šias Velykas, nes tai išties yra ne tik labai skanus desertas, bet ir stalo puošmena. O ir pagaminsite ją visai nesunkiai.

„Varškę paskai skaniau naudoti riebesnę, tačiau tinka ir liesesnė. Ruošiant šį patiekalą galima naudoti mėgiamus džiovintus vaisius ar riešutus, tik norėčiau pastebėti, kad ryškesni atrodys įspūdingiau“, – pataria pašnekovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Populiariausi valgiai ant lietuvių Velykų stalo. Receptai

Desertui taip pat visada galite iškepti pyragą paprastą formoje, tačiau kur kas įdomiau pyragas atrodys iškeptas tuščių kiaušinių lukštuose. Pasak I.Juciūtės, galima net papokštauti ir pabandyti įtikinti namiškius, kad tai – kuo tikriausi kiaušiniai.

„Linkiu praleisti Velykas kartu su pačiais artimiausiais prie šviesaus, pavasariu kvepiančio stalo. Jei ruošdamiesi šventei norite patirti mažiau streso, susėskite su šeima ar tais, su kuriais ketinate švęsti, skirkite laiko ir pasiplanuokite iš anksto, ką norėsite valgyti, kaip puošite stalą, kas bus atsakingas už vieną ar kitą darbelį – svarbu įjungti visus tam, kad pajustų šventės prasmę, dvasią ir ją kartu sukurtų. Lai šventė tampa – ne privalomas valgio gaminimas, o malonumas pradžiuginti save ir artimiausius“, – linkėjo tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė.

Velykinė paska
Receptas: Velykinė „Paska“
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Varškė: 1.30 kg ((riebi))
Sviestas: 300.00 g
Grietinėlė: 50.00 g
Cukrus: 0.50 st.
Spanguolės: 1.00 st. ((džiovintos))
Pistacijos: 1.00 st.
Vanilės ekstraktas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite minkštą sviestą, cukrų, kondensuotą pieną ir viską gerai išmaišykite. Išplakite grietinėlę ir palengva įmaišyti į varškės masę.
  2. Spanguoles nuplikykite ir pamerkite į stiklinę su romu.
  3. Į varškės masę sudėkite nusausintas spanguoles ir riešutus, permaišykite bei sudėkite į indą išklotą maistine plėvele. Pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
  4. Atvėsintą išverskite į didelę lėkštę ir patiekite.

 

Suskleisti
Prieskoninė duonelė
Receptas: Prieskoninė duonelė prie kiaušinių
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Miltai: 600.00 g
Mielės: 25.00 g ((šviežios))
Vanduo: 350.00 ml
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 75.00 g ((įdarui))
Česnakai: 4.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, suberkite cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite 15 min.
  2. Po truputį išsijokite miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatykite valandai šiltai pailsėti. 
  3. Įdarui: sukapokite smulkiai žoleles, česnaką ir išsukite su sviestu.
  4. Tešlą padalinkite į tris dalis, iškočiokite po ilgą ritinėlį. Kiekvieną kruopščiai ištepkite sviesto mišiniu ir supinkite kasą. Sujunkite per šoną.
  5. Pynę ištepkite tuo pačiu sviesto mišiniu bei palikite pakilti maždaug 15-ai minučių.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Suskleisti
Anties krūtinėlė su apelsinų sultimis
Receptas: Kepta anties krūtinėlė su apelsinų sultimis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Antis: 2.00 vnt. ((krūtinėlė))
Čiobreliai: 1.00 sauja ((šviežias))
Druska: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Apelsinai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite stipriai keptuvę, dėkite odele į apačią anties krūtinėlę ir kepkite 1 minutę.
  2. Pabarstykite keptuvėje ant krūtinėlės druskos ir pipirų.
  3. Apverskite anties krūtinėlę ir kepkite ją 1 min. iš kitos pusės taip pat pabarstydami druska ir pipirais.
  4. Išspauskite apelsinų sultis ir pilkite tiesiai į keptuvę. Pabarstykite šviežiu čiobreliu ir įmeskite į keptuvę kelias skilteles česnako.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir statykite tiesiai su visa keptuve 10-čiai minučių.
Suskleisti
Brownie kiaušinių lukštuose
Receptas: „Brownie“ kiaušinių lukštuose
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 13.00 vnt. ((3 dideli tešlai, 10 - lukštams))
Sviestas: 165.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 100.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite garų vonelėje. Suberkite cukrų ir vanilę. Kiaušinius muškite po vieną, po kiekvieno gerai išplakdami. Galiausiai suberkite miltus ir atsargiai išsukite tešlą.
  2. Kiaušiniuose padarykite nedidelę skylutę bei išpūskite iš vidaus kiaušinio turinį. Gerai išplaukite.
  3. Konditerinio maišelio pagalba pripildykite kiaušinių lukštus iki pusės. Sustatykite į keksiukų kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.
  4. Atvėsinkite. Apverskite kiaušinius, kad nesimatytų dūžio vietos ir patiekite.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų