Reikės:
- 700 g jautienos be kaulo,
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 didelio svogūno,
- 30 g miltų,
- 2 česnako skiltelių,
- 1 žaliosios saldžiosios paprikos,
- 1 raudonosios saldžiosios paprikos,
- 2 valg. š. pomidorų pastos,
- 1 valg. š. saldžios paprikos miltelių,
- žiupsnelio aitriosios paprikos,
- 2 didelių pomidorų,
- 400 ml jautienos sultinio,
- saujos petražolių lapelių,
- 150 ml grietinės,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm dydžio gabaliukais ir apvoliokite miltuose.
Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir pakepinkite mėsą, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės į dubenį.
Į keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną, abiejų rūšių paprikas ir česnaką.
Kai daržovės suminkštės, į keptuvę sudėkite apkepintą mėsą, pomidorų padažą ir paprikos miltelius. Išmaišykite ir pakepinkite pora minučių.
Supilkite sultinį, sudėkite susmulkintus pomidorus ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės ugnies maždaug valandą. Jeigu truks skysčio, įpilkite truputį verdančio vandens ir nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų.
Pabaigoje suberkite susmulkintus petražolių lapelius ir sudėkite grietinę. Išmaišykite ir ragaukite.
Skanaus!