Vengriški varškėčiai su džiūvėsėlių „marškinėliais“

Kas nemėgsta varškėtukų? Paprastai prieš pilną jų lėkštę nosies nerauko net patys didžiausi „nevalgėliai“. Šiandien siūlome išmėginti varškėčius, kuriuos skanauja vengrai. Gal patiks ir jums?
Vengriški varškėčiai
Vengriški varškėčiai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 800 g varškės,
  • 120 g manų kruopų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 4 kiaušinių,
  • 180 g maltų džiūvėsėlių,
  • 30 g sviesto,
  • 200 g grietinės,
  • 120 g kiaulienos taukų.

Gaminimas:

Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su druska, manų kruopomis ir kiaušinių tryniais. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Palikite pastovėti maždaug 50 minučių.

Dideliame puode užkaiskite vandenį, jį pasūdykite.

Kai vanduo užvirs, iš varškės formuokite 4–5 cm skersmens rutuliukus. Jeigu tešla per skysta, įdėkite dar truputį manų kruopų ar šaukštą miltų. Varškėčius dėkite į puodą ir virkite maždaug 10–15 minučių.

Kol varškėčiai verda, paruoškite jiems „marškinėlius“. Keptuvėje išlydykite taukus ir pakepinkite juose džiūvėsėlius. Pabaigoje sudėkite sviestą.

Išvirusius varškėčius išgriebkite ir nuvarvinkite. Su šaukštu kiekvieną varškėtuką apvoliokite džiūvėsėliuose ir patiekite su grietine.

Šiuos varškėčius reikia valgyti iš karto. Jeigu džiūvėsėlių „marškinukai“ jums atrodo per riebūs, galite atsisakyti šio Vengrijoje mėgstamo priedo ir naudoti tik šiek tiek sviesto.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs