Sriuba tiršta, soti ir aromatinga. Kiek egzotiškai kvepianti apelsinais, prabylančiais su kiekvienu šaukštu – neįkyriai ir švelniai. Morkos nudažo sriubą apelsino geltonio spalva, lęšiai ir žiupsnis ciberžolės pasakoja apie Rytus, o orkaitėje kepantys cinamoniniai, saldūs mažučiai duonos gabalėliai, rodos, primena, kad turbūt viskas pasaulyje yra tam, kad pasidalytum.
1. Puode nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
2. Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir bulves ir patroškinkite 5 min. ant vidutinės ugnies.
3. Daržoves užpilkite sultiniu, sudėkite šalavijų lapelius, įberkite ciberžolės. Puodą pridenkite ir palikite virti 10 minučių, kol morkos ims minkštėti.
4. Apelsiną nuplikykite karštu vandeniu, nušveiskite šveistuku ir smulkia tarka nutarkuokite žievelę – prireiks vieno kupino šaukšto. Išspauskite sultis – jų prireiks maždaug 125 ml.
5. Lęšius perplaukite šaltu vandeniu ir suberkite į puodą. Sudėkite tarkuotą apelsino žievelę.
6. Virkite dar 10-15 minučių, kol daržovės bus minkštos, o lęšiai išvirs.
7. Išimkite šalavijų lapelius, sriubą sutrinkite rankiniu maišytuvu. Supilkite išspaustas apelsino sultis.
8. Duonos riekeles iš abiejų pusių sutepkite plonu sviesto sluoksneliu, supjaustykite kubeliais. Į plastikinį indelį arba tvirtą maišelį suberkite cukrų ir cinamoną, duonos kubelius, indelį/maišelį uždarykite, užriškite ir gerai pakratykite, kad duona apliptų.
9. Suberkite į kepimo formą arba skardą ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių, kol duona apskrus.
10. Sriubą pašildykite – jei atrodytų per tiršta, įpilkite vandens ir leiskite užvirti. Paragaukite – galbūt trūksta prieskonių, ir išpilstykite į gilias lėkštes ar puodelius.
11. Patiekite su cinamoniniais skrudinukais.
Skanaus!
Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
1. Paruoškite daržovių sultinį. Nulupkite daržoves. Vieną morką išvirkite nepjaustytą, kitas morkas ir bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite morkas, pabarstykite druska ir 10 min. pakepinkite ant silpnos ugnies, vis pamaišykite. Sudėkite bulves, supilkite pusę sultinio. Virkite, kol suminkštės daržovės.
3. Sutrinkite sriubą virtuvės kombainu, supilkite atgal į puodą su likusiu sultiniu. Užvirinkite, pagardinkite pipirais.
4. Virtą morką sutarkuokite smulkia trintuve. Įpilkite į lėkštę sriubos, įdėkite šaukštą tarkuotų morkų, pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Kulinaro patarimas. Morkų sriubai pagardinti iki putų suplakite 150 ml grietinėlės, sumaišykite su šaukšteliu tarkuotų krienų, pagal skonį pasūdykite. Įpylusi į lėkštę sriubos, ant viršaus užkrėskite šaukštą grietinėlės.
1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau.
2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti sultinį) ir virkite kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijų gabalėlius bei svogūną ir pavirkite dar kelias minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
3. Kol verda daržovės, supjaustykite duoną kubeliais ir trumpai apkepkite aliejuje.
4. Išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu.
5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, užberkite skrudintų duonos kubelių, papuoškite turimais žalumynais.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sumaišykite su kario prieskoniais. Po kelių minučių suberkite tarkuotas morkas, pjaustytus salierus, smulkintus svogūnus. Troškinkite 10 minučių ir tuomet supilkite sultinį.
- Virkite, kol daržovės suminkštės, pagardinkite druska ir pipirais. Išvirusią sriubą palikite kiek atvėsti ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Papuoškite žalumynais.
- Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite.
- Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite vandenį bei suberkite druską. Virkite apie 15 min., kol suminkštės.
- Grietinėlę išplakite iki standumo su agavų sirupu, vanile, imbieru ir kalendra. Padėkite vėsiai.
- Sriubą sutrinkite. Jei norisi, įdėkite papildomai imbiero ir kalendros. Patiekite į sriubą įdėję kremo.
Receptą parengė www.livinn.lt
1. Ištirpdykite sviestą puode. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite maišydami iki geltonumo ir minkštumo. Sudėkite imbierą ir česnaką. Maišydami pakaitinkite kelias minutes.
2, Sudėkite morkas, pomidorus ir citrinos žievelę. Pakaitinkite maišydami minutę. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.
3. Atvėsinę sriubą sutrinkite trintuvėje (blenderyje). Supilkite tyrę į puodą, įpilkite citrinų sultis. Pasūdykite ir įberkite juodųjų pipirų pagal skonį.
4. Sušildykite sriubą ir pilkite į lėkštes. Pagardinkite šaukštu grietinėlės.
Tokią sriubą galite šildyti bei valgyti ir po dienos.
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį aliejuje. Pabaigoje į keptuvę įdėkite morkas, bulves.
2. Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, sudėkite apkeptas daržoves, supilkite daržovių sultinį ir virkite apie 20 minučių.
3. Išspauskite apelsinų sultis, išimkite kuo daugiau minkštimo iš jų vidaus. Nutarkuokite vieno gerai nuplauto apelsino žievelę. Sudėkite viską į sriubą kartu su tarkuotu imbieru ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tolygios masės.
4. Pagal skonį įdėkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos. Įmaišykite kokosų pieną.
5. Keptuvėje lengvai paskrudinkite sezamų sėklas ir pabarstykite sriubą ją patiekdami.
1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės.
2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Šį patiekalą pagardinkite Dižono garstyčiomis ir grietinėle. Druskos ir pipirų berkite pagal skonį.
1. Puode įkaitinę aliejų kepkite svogūnus apie 5 minutes. Suberkite kario miltelius bei imbierą ir pakepkite dar 30 sekundžių. Suberkite morkas, supilkite sultinį, paskaninkite druska ir pipirais.
2. Virkite apie 15 minučių arba tol, kol morkos suminkštės.
3. Sutrinkite sriubą trintuve.
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbierą, česnaką ir viską kepkite apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Įmaišykite muskato riešutus ir pakepkite dar 1 minutę.
2. Supilkite sultinį, suberkite susmulkintas morkas, baltąsias pupeles su skysčiu, tuomet uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-25 minutes arba tol, kol morkos truputį suminkštės.
3. Trečdalį gauto sriubos mišinio išimkite į atskirą indą, o likusią dalį sutrinkite maisto smulkintuvu. Tuomet viską vėl sudėkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol užvirs.
4. Sriubą patiekite papuošę smulkintais imbierais bei muskato riešutu.